Sum 41 is straks headliner op Graspop. Hier zijn 5 redenen waarom hun nieuwe plaat '13 Voices' een comeback is voor pop punk

Sum 41 is straks headliner op Graspop. Hier zijn 5 redenen waarom hun nieuwe plaat ’13 Voices’ een comeback is voor punk

1. Het staat voor de terugkeer van een muziekstroming

 

Begin jaren 2000 was Sum 41 the hottest band in the land, de koningen van de pop punk. Ze waren, en zijn zwaarder dan hun peers omdat ze hardcore-invloeden in hun muziek verwerken. De zang is redelijk barbaars en in de gitaarriffs is ook een snuifje metal te bespeuren.

2. Sum 41 heeft persoonlijke struggles achter zich

Iedereen weet het gewoon: frontman Deryck Whibley werd in 2014 opgenomen in het hospitaal in Los Angeles omdat hij door zijn overmatig alcohol- en druggebruik met levensbedreigende kwalen kampte. 13 Voices is sowieso al een fantastische plaat. Maar als je even stilstaat bij de persoonlijke issues waar de band zich doorheen moest werken, wordt het geheel gewoon nog genialer.

3. Sum 41 heeft zich laten beïnvloeden door de beste films allertijden

 

Bij het schrijfproces van de nieuwe plaat heeft Whibley zich laten inspireren door regisseurs als Tim Burton en Quentin Tarantino. Het resultaat is theatrale tracks als There Will Be Blood en Twisted By Design.

4. Het was écht onverwachts

 

Kwatongen beweren dat de nieuwe plaat van Blink-182 beter is dan die van Sum 41. Hier zijn twee redenen waarom die criticasters ongelijk hebben: 1) Niemand wist dat er een nieuw Sum 41-album aankwam. 2) Blink-182 gedraagt zich alsof het Drake of Taylor Swift is. Een gigantische lijst voor de catering. Kan het nog cockier?

5. Het was absoluut nodig

 

Sum 41 bracht hun nieuwe plaat niet uit om gewoon in de belangstelling te staan. Het gaat hier om artistieke integrity. Deze plaat is puur en alleen uitgebracht om terug te grijpen naar de essentie van de pop punk. “Now that’s punk rock”, aldus frontman Deryck Whibley.

Sum 41 staat om 22u40 op de Jupiler Stage van Graspop.

Lees meer