Verkeer in Brussel herleid tot twee rijbanen door werken aan de ring: bereid je maar voor op een enorme puinhoop

Als je in Brussel werkt en je nu al problemen hebt op de weg, dan zal dat er ook in de komende weken niet beter op worden. Er zijn vandaag werkzaamheden gestart aan de Brusselse ring tussen Tervuren en Sint-Lambrechts-Woluwe in beide verkeersrichtingen. En dat zal natuurlijk niet zonder gevolgen blijven.

Het is bijna het begin van de zomervakantie, dus verwacht je toch al wat minder mensen op de baan. Maar wie denkt makkelijker op z'n werk te zullen geraken, heeft het mis. Wie in Brussel moet zijn, zal het nog erger hebben dan voordien. De komende weken zullen er namelijk werkzaamheden worden uitgevoerd aan de buitenste en binnenste ring rond Brussel. En dat in beide richtingen en van maandag tot zaterdag, dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer. Met het mooie weer dat er zit aan te komen, zullen het dan ook leuke dagen worden op de weg als het verkeer volledig vastzit.

Vanaf vandaag beginnen er werken tussen Tervuren en Sint-Lambrechts-Woluwe in beide richtingen. Het verkeer zal tot twee rijbanen worden herleid. De werken aan de buitenring zullen plaatsvinden tot en met 8 juli. Zo lang zullen ook de opritten Wezenbeek-Oppem en Tervuren worden afgesloten. Vanaf 10 juli zullen de werken worden verplaatst naar de binnenring.

Snelheidsbeperkingen

Om het nog wat erger te maken, zullen er ook extra snelheidsbeperkingen worden opgelegd in de buurt van de werken: als je naar Sint-Lambrechts-Woluwe rijdt, zal je ter hoogte van de Vierarmentunnel niet meer dan 90 kilometer per uur mogen rijden. Daarna zal de snelheid worden teruggebracht tot 70 en zelfs 50 km/u als je langs de werken passeert. De hinder zal enkele weken duren: de werken zijn gepland tot 31 juli. Tot die tijd zal je geduld dus danig op de proef worden gesteld.

Lees meer