Death Valley doet naam alle eer aan: moordende hitte verwacht in westkust van VS met temperaturen tot 48 graden

De westkust van de VS wordt al enkele dagen geteisterd door een hittegolf. Zaterdag werden er al temperaturen gemeten hoger dan 40 graden, en het ziet er niet naar uit dat het de komende dagen zal afkoelen. Met maxima tot boven 48 graden zal het bakken en braden worden voor de vele toeristen. 

In de VS zijn ze wel wat gewoon als het op warmte aankomt. Maar de hittegolf die nu voorspeld wordt, is ook voor de Amerikanen ongezien. Met verwachte temperaturen tot 120 graden Fahrenheit (omgerekend zo'n 48,8 graden Celsius) zouden deze week wel eens hitterecords kunnen gaan sneuvelen.

De afgelopen dagen was het al drukkend warm op verschillende plekken in de VS. In Tucson, in de Amerikaanse staat Arizona, werd zaterdag zo al 105 graden Fahrenheit (40,5 graden Celsius) gemeten, en dat voor de derde dag op rij. Van vandaag tot woensdag worden er temperaturen verwacht tussen 115 en 120 graden Fahrenheit (46 tot bijna 49 graden Celsius).

Eitje bakken op de grond

In de zomermaanden wordt de VS overspoeld door toeristen. Velen daarvan trekken naar de natuurparken aan de westkust, zoals Joshua Tree National Park en Death Valley National Park. Hoewel er uiteraard wordt aangeraden om binnen te blijven, trekken een hoop toeristen er met dergelijke temperaturen net wel op uit om de zinderende hitte aan den lijve te kunnen ondervinden.

"Er zijn maar een paar plekken op aarde waar je zo'n temperaturen kan ervaren", zegt John Adair van de National Weather Service. "Death Valley is daar eentje van." Medewerkers van Death Valley National Park stellen dan ook dat er bij hoge temperaturen net meer klanten zijn in het park. Een eitje bakken op grond levert zo een leuk plaatje op, maar dat is echter al enkele jaren verboden.

Lees meer