Mogelijke aanslag verijdeld op Champs-Elysées in Parijs, dader is overleden

Parijs is opnieuw opgeschrikt deze middag door een incident. Een wagen zou een vraag van de politie om te stoppen hebben genegeerd en zijn ingereden op een politiebusje. De dader is overleden, verder raakte niemand gewond. In de wagen zou een wapen en gasflessen zijn gevonden. De politie behandelt de daad als een mogelijke terroristische aanslag.

Het incident deed zich voor op de drukke Champs-Elysées, de laatste tijd wel vaker het toneel van gewelddadige incidenten. De omstandigheden zijn nog niet helemaal duidelijk.

Volgens getuigen zou een verdacht voertuig de vraag van de politie om te stoppen, hebben genegeerd om daarna in te rijden op een politiebusje. Daar vloog de auto in brand. Daarbij zouden bij de hulpdiensten en het publiek geen gewonden zijn gevallen.

Dader overleden

De dader zou zelf de brand in de auto hebben veroorzaakt en daarbij overleden zijn. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens berichten van de Franse radiozender Europe 1 gaat het om een man die door de Franse veiligheidsdiensten gevolgd werd. Hij zou een wapen, mogelijk een kalasjnikov, bij zich hebben gehad en in de auto zouden gasflessen hebben gelegen.

De omgeving rond de Champs-Elysées is volledig afgesloten. Het onderzoek wordt beschouwd als een mogelijke terroristische aanslag.

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig

De omgeving is afgesloten

Lees meer