Een hoop bekende namen zal meezingen op de benefietsingle voor de Grenfell Tower

De benefietsingle ten voordele van de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower heeft een beetje vertraging opgelopen. Maar dat is eigenlijk helemaal geen slecht nieuws. Want de single is uitgesteld omdat een hoop extra artiesten beloofd hebben mee te gaan werken. Grote namen als Celine Dion en Robbie Williams zeiden ondertussen ook toe, en zo vervoegen ze een al met sterren bezaaide cast. 

Simon Cowell, onder meer bekend als jurylid in Britain's Got Talent, wist al een resem grote namen te strikken voor z'n benefietsingle voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower. Na, onder andere, Craig David, Rita Ora, James Blunt, Emeli Sande en Stormzy, hebben ook Celine Dion en Robbie Williams nu toegezegd. Omdat er zoveel sterren willen meewerken, heeft het project wel wat vertraging opgelopen.

De groep zal de Simon & Garfunkel-hit 'Bridge Over Troubled Water' coveren, samen met een koor van meer dan 300 zangers waaronder ook een aantal buurtbewoners. "Zingen zal absoluut niks goedmaken. Maar we kunnen misschien wel wat geld ophalen en een paar harten raken", zegt dirigent Gareth Edmund Malone. "Om eerlijk te zijn, maakt het mij niet uit hoe het gaat klinken. Het gaat er gewoon om dat we iets goed doen."

De single zal beschikbaar zijn om te downloaden vanaf woensdagochtend om 8 uur.

Lees meer