Ron Howard is favoriet om 'Han Solo-film' over te nemen als regisseur

Lucasfilm kondigde aan dat Phil Lord en Chris Miller niet langer de 'Han Solo-film' zouden leiden. Er is wel al een bekende koploper om de film over te nemen: Ron Howard.

Phil Lord en Chris Miller zijn niet langer de regisseurs van de nieuwe 'Han Solo-film'. De film wordt wel nog steeds in de Pinewood Studios in Londen gedraaid. Er is wel al een zeer bekende koploper om de film over te nemen: Ron Howard. Ook medeschrijver Lawrence Kasdan wordt beschouwd de film over te nemen. Maar Howard blijft de favoriet.

Niet alleen is Howard een getalenteerde filmmaker, hij is ook een professional die zowel met druk kan omgaan om de film af te ronden als de daaropvolgende onenigheid, die het belangrijkste praatpunt zal zijn tot de film uitkomt!

Dit gebeurde, nadat Lord and Miller het project wegens 'creatieve verschillen' verlaten hebben. In de officiële aankondiging verklaarde Lucasfilm dat de film nog steeds op de goede weg was voor de release in mei 2018. Er moet dus snel iemand inkomen om verder te gaan met hetgeen Lord en Miller gestart zijn.

Lucasfilmpresident Kathleen Kennedy vond dat Lord en Miller's werk niet "Star Wars" genoeg was en dat zij wat hulp nodig hadden. Maar Lord en Miller wilden geen compromis maken.

De directeurs, Phil Lord en Chris Miller, zeggen: "We zijn normaal gesproken niet fan van de uitdrukking 'creatieve verschillen', maar voor een keer is dit cliché waar. Helaas is onze visie afgekeurd door onze partners."

Het duo draaide al enkele maanden en had nog een paar weken te filmen. Om de regisseurs op dit punt van het filmen te veranderen is enorm verstorend en duur.

Is dit de eerste keer dat het gebeurt?

Lucasfilm had al problemen ondervonden in 2013 en zette de scriptontwikkeling van The Force Awakens stop toen de schrijver Michael Arndt (Little Miss Sunshine, Toy Story 3) de film verliet. Lucasfilm had toen vervangende schrijvers.

Een tweede situatie is wanneer Josh Trank zich op de set van Fantastic Four slecht gedragen had en dus niet meer welkom was bij Lucasfilm. Trank zou de tweede spin-off-film regisseren, die uiteindelijk het 'Han Solo-project' werd. Beide van deze situaties kwamen al lang voor het filmen begon.

Wanneer komt de film uit?

Nu staat de focus op de vraag van wie Lord en Miller zal vervangen. Maar zelfs zonder een regisseur van het project, is Lucasfilm ervan overtuigd dat de Han Solo-film op 25 mei 2018 op het grote scherm gaat komen. Wat de titel zal worden van deze nieuwe film blijft nog een verassing.

Lees meer