Zin in een ijsje? Hier vind je de lekkerste van ’t STAD

Zomer = IJsjes! Tijd om lekker te genieten van een bol vanille, panna cotta of smurfenijs. Mmm, met wat frambozen. Oh, en wat caramelsaus! Ok, we hebben duidelijk zin in ijsjes, maar waar vind je de lekkerste van 't stad? We verzamelen enkele ijsjeszaken van Antwerpen. 

Cre de la crème

Op de hoek van de Oude Koornmarkt vind je een flashy ijssalon in het geel-groen. Met zo'n lange rij aan de bar weet je gewoon dat het lekker is. Laat dat je niet tegenhouden, Crème de la crème werkt altijd meteen de rij weg en dan kan je al gauw genieten van een lekker ijsje. Oh en trouwens, de wafels zijn ook niet slecht!

Adres: Oude Koornmarkt 1, 2000 Antwerpen

Fratelli

Al eens gehoord van ijssalon Fratelli? Zeker eens bezoeken want de ijscoupes zijn overheerlijk! Als je in de in de buurt bent van het Mas moet je zeker eens om een schepje vragen. Het is echt de moeite!

Adres: Sint-Aldegondiskaai 44, 2000 Antwerpen

Gelato Factory

Als je denkt aan een ijsje in Antwerpen, dan denk je automatisch aan Gelato Factory. Een ijsjeszaak die in Italiaanse stijl is ingericht en hun eigen ijs maakt. In de zomer kan je lekker genieten van aardbeiensorbets (=aanrader)!

Adres: Verschansingstraat 57, 2000 Antwerpen

Moochie

Ok, het is geen 'ijs' maar wel frozen yoghurt die zeker een plaatsje verdient in onze lijst. Een lekkere Moochie met topping en een sausje. Heerlijk om even af te koelen.

Cremerie Germaine

In dit ijssalon kan je echt op verschillende manieren genieten van een ijsje. De ijsjes zijn niet alleen lekker maar ook mooi om naar te kijken (niet te lang natuurlijk). Als klant kan je zelf kijken hoe de gelato's worden gemaakt. Leuk toch?

Adres: Nassaustraat 13, 2000 Antwerpen

Désiré de Lille

Ze noemen het niet voor niets 'De smaak van 't stad'. Ok, hun doelgroep is niet bepaald erg jong, maar serieus ... Hun ijsjes al geproefd? Loop eens langs Désiré de Lille en je zal er geen spijt van hebben. Vergeet niet dat ze op de hoek ook een bar hebben waar je een ijsje kan kopen om mee te nemen.

Adres: Schrijnwerkersstraat 16, Antwerpen 2000

Foubert

De ijsjeswinnaar als je het ons vraagt! "Dagje shoppen eindigen met een ijsje van Foubert! Ja!" Woorden die een Antwerpenaar vaker in de mond neemt (met een huisbereid ijsje). Op de Grote Markt in Antwerpen vind je de gezellige zaak. Wegdromen op hun terras met een lekkere ijscoupe.

Adres: Grote Markt 31

Ook zin in in ijsje?

Lees meer