Wie kreeg nu eigenlijk het hoogste loon: Wonder Woman of Superman?

In veel beroepen verdienen vrouwen helaas nog altijd minder dan mannen, maar hoe zit dat in de wereld van de superhelden? Of meer bepaald bij de acteurs die ze vertolken. Verdiende Gal Gadot voor haar rol van Wonder Woman evenveel als Henry Cavill, de meest recente Superman?

De vraag is best interessant en komt er nadat verschillende media schreven dat Gal Gadot veel minder geld zou gekregen hebben dan Henry Cavill. Sommige stellen zelfs dat de actrice slechts 300.000 dollar verdiende tegenover liefst 14 miljoen dollar voor Cavill in z'n eerste Superman-film Man Of Steel. Dat zou inderdaad gewoon schandalig zijn als die informatie klopt. Maar volgens Mashable is hier niks van aan en zou Wonder Woman binnenkort misschien zelfs iets rijker kunnen zijn dan Superman.

Iedereen gelijk

Daarvoor moet de film in het in de zalen goed doen, en dat lijkt alvast geen probleem. Wonder Woman heeft al meer dan een half miljard dollar opgeleverd en wordt mogelijk de meest succesvolle film van deze zomer. Het probleem is natuurlijk dat we niet in de contracten van de acteurs kunnen kijken, tenzij ze zelf naar buiten brengen wat ze verdienen. Denk maar aan Jennifer Lawrence, die voor American Hustle onthulde dat zij en Amy Adams minder verdienden dan hun mannelijke collega's in de hoofdrol van de film.

Een andere actrice die het probleem in de spotlights plaatste is Robin Wright, die als First Lady in House Of Cards evenveel wou verdienen als Kevin Spacey. Wat moeten we dan in het verhaal van Gadots loon geloven? Die 300.000 dollar zal waarschijnlijk kloppen, stelt een expert van Mashable. Dat is immers een standaardsom voor nieuwkomers in een franchise. Ook Chris Evans zou ongeveer dat bedrag gekregen hebben voor Captain America. Chris Hemsworth kreeg zelfs maar de helft voor Thor. De acteurs krijgen volgens de kleine lettertjes natuurlijk tal van bonussen als de film een succes wordt.

Dik contract op komst?

Gal Gadot heeft dus zeker niet slecht verdiend aan Wonder Woman. Genoeg om hetzelfde over te houden als Superman? Waarschijnlijk wel, aangezien dat monsterbedrag in de media niet zou kloppen. Ook Cavill zou voor z'n eerste film volgens bronnen uit de sector het normale bedrag gekregen hebben. Meer zelfs, Wonder Woman doet het zo goed dat de Israëlische actrice er waarschijnlijk meer aan zal verdienen. Ook omdat haar managers nu stevig aan het onderhandelen zijn over de prijs van de onvermijdelijke sequel. Daarvoor zal Wonder Woman waarschijnlijk heel andere cijfers op haar bankrekening zien.

Lees meer