Bazart op Down The Rabbit Hole: da's Goud met een grote en harde G

In Vlaanderen hoeven we Bazart natuurlijk al lang niet meer voor te stellen. De Nederlandstalige band heeft een live-reputatie om U tegen te zeggen en een kast vol MIA's om 'wow' tegen te zeggen. En nu ze in België hun plafond naderen, is het tijd om onze noorderburen voor hun kar te spannen en dat deden ze op Down The Rabbit Hole met verve.

Mathieu Terryn en de zijnen traden op in de gigantische hoofdtent van Down The Rabbit Hole, die ze ondanks het redelijk vroege uur behoorlijk vol wisten te krijgen. Aan het begin van de set waren er achteraan nog enkele plaatsjes te vinden, maar tegen het einde hadden we toch nee moeten zeggen op de vraag "is er plaats voor mij?".

De groep die z'n volk weer deed genieten van Nederlandstalige muziek, is begonnen aan de annexatie van Nederland. En dat de Nederlanders beetje bij beetje aan het toehappen zijn, dat werd op Down The Rabbit Hole meer dan duidelijk. Meezingers als 'Nacht', 'Chaos' en - uiteraard - 'Goud' worden zelfs door Nederlanders uit volle borst en woord voor woord meegezongen. Ware het met een iets hardere 'g' dan we gewoon zijn. De nieuwere nummers zijn, net als de oudere, iets minder bekend bij het Nederlandse publiek en maakten duidelijk waar de Vlamingen in het publiek te vinden waren. Want ze waren er en ze waren met veel. De eerste rijen hadden veel weg van een marktplein tijdens een EK-match van de Rode Duivels en verzorgden het achtergrondkoor tijdens de volledige set.

"Wat een aansteller"

Frontman Mathieu Terryn toonde zich wederom als de geboren performer die hij is. Hij zweepte het publiek op om mee te zingen en te dansen en iedereen at uit z'n hand. Iedereen behalve dan de Nederlander achter ons die de 23-jarige Gentenaar trakteerde op de woorden "wat een aansteller". We weten niet of de Nederlanders niet klaar zijn voor blakend zelfvertrouwen of dat deze opmerking te wijten is aan pure jaloezie.

Wat we wel zeker weten, is dat Bazart beetje bij beetje het Nederlandse publiek voor zich aan het winnen is. De Nederlanders moeten nog een beetje blokken op de teksten, maar aan het enthousiasme tijdens slotnummer 'Goud' te zien, zijn ook onze noorderburen klaar voor de wervelwind die Bazart heet. De hit zorgde voor hét meezingmoment van Down The Rabbit Hole en leverde de band een orgelpunt van formaat op.

Volgende week speelt Bazart op Rock Werchter en wij hopen nu al dat ze het dak van The Barn goed vastgemaakt hebben want het zou er weleens af kunnen gaan tijdens de doortocht van Bazart.

Leuk extraatje dat we jullie niet wilden besparen: het is niet alleen Nederland dat gewonnen lijkt voor Bazart, maar ook Bazart is helemaal gewonnen voor Nederland. Zo zagen we op de Instagram van frontman Mathieu Terryn, die samen met Oliver Symons backstage los ging op Marco Borsato.

Lees meer