Zelfs bij studentenjobs verdienen jongens meer dan meisjes

Een studie van Randstad stelt dat jongens met een studentenjob gemiddeld ongeveer 260 euro meer verdienen dan meisjes. Volgens Randstad krijgen jongens en meisjes evenveel voor dezelfde job en is er dus geen sprake van discriminatie. Het verschil in jobkeuze zou de loonkloof van 12 procent verklaren. Ook is zwartwerk bij jobstudenten het afgelopen jaar gedaald.

Jongens verdienen bij een studentenjob gemiddeld ongeveer 260 euro meer dan meisjes. Dat blijkt uit een recente studie van Randstad bij duizend studenten. Jaarlijks verdient een jongen met een studentenjob gemiddeld 2.166 euro, terwijl meisjes moeten rondkomen met 1.904 euro. We zitten dus met een loonkloof van 12 procent. Dat schrijft het Nieuwsblad.

Arbeidsmarktspecialist Jan Denys van Randstad benadrukt dat er van discriminatie geen sprake is. “Voor hetzelfde werk krijgt een meisje hetzelfde geld. Beter onderhandelen speelt ook niet mee: over een loon in een studentenjob wordt zelden onderhandeld.” Volgens Denys is de loonkloof te wijten aan de jobkeuze van de studenten. “De traditionele rolpatronen zitten nog ingebakken in de keuze van een studentenjob. Meisjes kiezen kassawerk in een winkel, jongens gaan vaker shiften draaien in een fabriek. En daar ligt het loon gewoon een stuk hoger.”

Ervaring voor cv

Nochtans is geld verdienen zowel bij meisjes als jongens de belangrijkste motivatie om een studentenjob aan te nemen. Dat blijkt uit diezelfde studie. Het salaris (44 procent) is doorslaggevend, ver voor de werkervaring (16 procent) of perspectieven op een job na de studies (12 procent). “Studenten denken eigenlijk nog veel te vaak op de korte termijn”, zegt Denys. “Ze beseffen te weinig dat ook een studentenjob heel relevante ervaring kan opleveren om met een sterker cv aan de start te komen. Denk dus wat langer na voor je je studentenjob kiest, meisjes én jongens.”

Studenten die een studentenjob willen die bij hun studierichting aanleunt, kunnen terecht bij Randstad Young Talents. “Een studierelevante job is betaald werk waarbij het takenpakket uitdagend genoeg is voor de student”, klinkt het. “Het gaat dus veel verder dan louter uitvoerende taken. De student kan bijvoorbeeld uitgedaagd worden door opgelegde targets. Zo doet hij relevante werkervaring op, bouwt hij zijn professioneel netwerk uit, wordt zijn cv een pak interessanter en is hij beter voorbereid op het bedrijfsleven.”

Zwartwerk gedaald

Ook zou zwartwerk bij studenten dalen: slechts 13 procent zou nog zonder contract werken. Vorig jaar was dat nog 18 procent. Bij minderjarigen is wel nog 22 procent aan het werk zonder contract. Die resultaten zijn voornamelijk te wijten aan de versoepeling rond jobstudentenwerk. Zo mogen studenten nu 475 uur per jaar werken in plaats van 50 dagen.

“De cijfers zijn bemoedigend, maar de trend moet zich nog doorzetten”, zegt Denys. “Vooral bij tieners is er toch nog behoorlijk wat zwartwerk: 22 procent, of één op de vijf min-achttienjarigen werkt zonder contract. Zij hebben vaak kleinere studentenjobs met minder uren. Of ze zijn nog niet assertief genoeg om een degelijk contract te eisen. Nochtans is er écht geen reden meer om nog in het zwart te werken: het systeem is soepel en het loont voor beide partijen. Je bent echt dom als je nu nog in het zwart gaat werken.”

Randstad-woordvoerster Elin De Vits laat aan newsmonkey weten dat ook deze gegevens over zwartwerk aan de hand van een enquête verzameld werden. “Er zal misschien wat schommeling opzitten, niet iedereen zal doorgeven dat hij af en toe in het zwart werkt”, geeft De Vits toe. “Maar we meten het sinds 2004 al altijd op dezelfde manier en de evoluties zijn dus wel degelijk relevant."

Lees meer