Sponsor Rode Duivel haalt uit naar nieuwe voorzitter: "Zeer pijnlijk mijn logo daarmee te moeten delen"

Gérard Linard is nog maar enkele dagen bondsvoorzitter van de Belgische Voetbalbond, maar heeft nu al voor verschillende relletjes gezorgd. Nu heeft ook een van de trouwste sponsors, bouwbedrijf Verelst, op Twitter van zich laten horen. "Zeer pijnlijk mijn logo te moeten delen met dergelijke uitspraken!", schrijft CEO Kurt Geens.

De nieuwe bondsvoorzitter spreekt enkel Frans en is met zijn 74 jaar één jaar voor zijn verplicht pensioen, al hoopt hij daar een mouw aan te passen. Er waren dus direct veel vragen na zijn aanstelling. Bij zijn eerste persconferentie zei de man dan ook nog eens doodleuk dat hij de Rode Duivels in het buitenland wil laten spelen.

Het is over die laatste uitspraak dat Kurt Geens, CEO van bouwbedrijf Verelst, zich uitspreekt op Twitter. Al maakt hij met de hashtag #nietalleenmetdeuitspraken duidelijk dat hij sowieso geen fan is van Linard. Geens toont op zijn Twitter wel zijn waardering voor de de vorige bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

De kritiek van Geens is opmerkelijk want bouwbedrijf Verelst is een van de trouwste sponsors van de Rode Duivels. Het bedrijf verbond zich aan de nationale ploeg in 2008, in volle crisis toen het EK juist werd gemist. In 2013, na het vertrek van Georges Leekens kwam het bedrijf in het nieuws met de opmerkelijke campagne 'Verelst, voor 90% uw bouwpartner', verwijzend naar de beruchte uitspraak van de ex-bondscoach dat zijn werk bij de Rode Duivels voor 90 procent af was.

Lees meer