Waar is Sandrine naartoe? Wat is er met Luc gebeurd? En wie heeft Waldek ontvoerd? De wildste 'Thuis'-theorieën

Een seizoensfinale van Thuis is gewoonheidsgetrouw het moment waarop een hoop theorieën de kop op steken. En er zijn wel een aantal verhaallijnen die op een knallende cliffhanger zijn geëindigd afgelopen vrijdag. Wie heeft Sandrinetje meegenomen? Wat heeft Julia gedaan met de koekjes? En wie heeft er in godsnaam Waldek ontvoerd? Wij bekeken de drie belangrijkste verhaallijnen en de meest voor de hand liggende én onverwachte theorieën.

Waar is Sandrine naartoe?

Velen stelden er zich al meteen vragen bij. Waarom liet Mayra Sandrine alleen thuis? En natuurlijk, dat was niet zomaar. Er werd op de deur geklopt, Sandrine deed open en in de volgende scène zagen we enkel het lege huis met een openstaande deur. Wie heeft er aangeklopt en waar is Sandrine naartoe?

Daar is één grote verdachte voor: Marianne. Marianne had Mayra niet lang geleden 50.000 euro gegeven om het ouderschap over Sandrine op te geven, zodat Sandrine altijd bij haar dochter Ann zou verblijven. Thuis zou Thuis natuurlijk niet zijn als Mayra haar belofte gewoon zou nakomen. Ze haalde Sandrine gewoon weer op, alsof er niet was gebeurd. En dat schoot bij Marianne duidelijk in het verkeerde keelgat.

© Facebook @Thuisopeen

De vraag is natuurlijk of Marianne al van in het begin gepland had om Sandrine te kidnappen, of ze gewoon merkte dat ze alleen thuis was en ze dan maar meenam. Wou Marianne Mayra gewoon de les gaan spellen of was dit een kidnapping met voorbedachten rade? Wist ze, op een of andere manier, dat Mayra niet thuis was en wil ze zo bewijzen dat Mayra geen goede moeder is?

Of zijn er nog andere 'kandidaten'? Misschien heeft Ann het wel gedaan. Zij was er in eerste instantie zwaar van aangedaan dat ze Sandrine niet voor haar alleen kreeg. Ze leek zich er onderhand wel bij te hebben neergelegd, maar je weet natuurlijk nooit. We zagen haar ook kussen met Jessica. En was Jessica net niet een van de beste vrienden van Sandrine? Dat ze geen al te beste vriendjes is met Mayra doet ons nog meer twijfelen. Hebben Ann en Jessica samen Sandrine meegenomen?

Wat is er met Luc gebeurd? En wie heeft Julia nog allemaal vergiftigd?

Julia was Luc de laatste weken al aan het terroriseren. Zo goot ze tot tweemaal toe kokend water over hem. Maar betekent haar laatste 'frats' ook het einde voor Luc in Thuis? Vele kijkers denken echter van niet. Luc heeft al zoveel meegemaakt, en ook al zoveel overleefd, dat hij ook dit wel te boven zal komen. En wat heeft Julia ook in de koekjes gedaan? Ze haalde een hoop pilletjes uit een medicijnpotje, maar dat moeten dan toch pillen zijn waar ze makkelijk aan kan geraken. Wij gokken dan ook op slaappillen, die ze misschien in haar instelling zou hebben gekregen. Daar kan je natuurlijk, in hoge dosis, ook al wat schade mee aanrichten.

Maar, er is misschien wel een hele grote 'maar'! Heeft Julia enkel vergif gedaan in de koekjes van Luc? Of hebben Lowie, Pauline, Bob en Adil ook vergiftigde koekjes gegeten? Of ging Julia zelfs nog een stap verder en deed ze ook slaapmiddel in de lasagne die ze later voor de jongens zou maken? Op dit moment zouden we van niets meer verrast zijn bij Julia, dus dat zou allemaal wel eens kunnen kloppen. Er wordt dan ook gevreesd dat de pillen niet fataal zullen zijn voor Luc, maar misschien wel haar voor haar eigen dochter Pauline! Dat ze haar eigen dochter zou vermoorden, zou natuurlijk voor een hele hoop drama zorgen. Perfect voor Thuis dus.

Wie heeft er Waldek ontvoerd?

Dé grootste cliffhanger was natuurlijk de ontvoering van Waldek. Dagenlang werd er opgebouwd naar wat er met Waldek was gebeurd. Maar voor alles dat we leerden, kregen we er tientallen vragen bij. Bijna iedereen is te linken aan de ontvoering van Waldek, maar wij lijsten toch even de belangrijkste verdachten op.

Julia

Wie anders dan Julia? Kokend water over Luc gieten, en dat tot tweemaal toe, en Luc (en misschien zelfs nog anderen) vergiftigen, daar kan nog wel een kleine ontvoering bij. En ze heeft misschien ook wel het beste motief: Waldek heeft haar namelijk, nu al een tijdje geleden, bedrogen met Simonne. Dat ze ze daarnaast ook nog eens niet alle vijf op een rij heeft, en nog steeds in een psychiatrische instelling zit, maakt haar des te ontoerekeningsvatbaar en dus des te verdachter.

Er is ook nog de theorie dat Julia op oorlogspad is en al haar ex'en wil ombrengen. Ze vergiftigde Luc al eerder in de seizoensfinale, en ze zou met Waldek nu ook een tweede ex 'vasthebben'. En wie weet wat is er in Spanje gebeurd met die andere ex van Julia, Cois? Vallen al de puzzelstukjes plots samen?

© Facebook @Thuisopeen

Rosa

Rosa is bij velen iemand waar niet echt rekening mee gehouden wordt, maar is dat niet net het soort plot twist dat je in Thuis kan verwachten? Rosa bekende eerder al haar liefde voor Waldek en zit duidelijk niet goed in haar vel. Dat Waldek met zowat iedereen kust die er op de set van Thuis rondloopt, maar Rosa maar bleef afwijzen, zal haar ook geen goed doen. Om nog maar te zwijgen van het kind dat hij heeft verwekt bij Mayra.

Niet ondenkbaar dus, dat Rosa hiervoor wraak nam op Waldek. Die keek ook helemaal niet verrast toen zijn ontvoerder binnenkwam. Hij was eerder verdrietig. Misschien vond hij het zo erg dat zijn vriendin Rosa zo ver is gegaan van hem te ontvoeren? Trouwens, Rosa keek wel heel raar toen Angèle haar vertelde dat Waldek al een tijdje verdwenen was ...

Angèle

Of is het gewoon Angèle? Nog zo'n personage waar je het niet van verwacht, wat haar net zo verdacht maakt. Maar Angèle heeft ook zo haar redenen om kwaad te zijn op Waldek. Waldek kwetste haar zus, Simonne, en heeft Rosa, haar vriendin, zwaar laten zitten. Reden genoeg om wraak te nemen op Waldek? Onwaarschijnlijk? Net onwaarschijnlijk genoeg om het weer waarschijnlijk te maken, ja!

De kasteelheer

Misschien een beetje vergezocht, maar daar houden wij wel van. Wie het ook heeft gedaan van de gekende personages, iedereen ligt een beetje voor de hand. Als de makers echt een onverwachte dader willen, dan is dit de misschien wel een oplossing. Dat het geen redelijke mens was, wisten we al doordat hij de factuur voor de verbouwingen niet gewoon wou betalen. Nadat Frank en Junes er dan nog zijn binnengedrongen, zal hij al niet te blij geweest zijn. En daar komt dan nog de rekening bij die Waldek en Adil achteraf nog hebben toegestuurd. Vergezocht? Ja, maar het zou wel enorm spannend zijn en meteen ook een nieuw, interessant personage aan de reeks toevoegen. Trouwens, zag die kelder waar Waldek zich bevond er niet heel 'kasteelachtig' uit?

© Facebook @newsmonkey

Andere verdachten

We zeiden het eerder al, bijna iedereen kan aan de ontvoering gelinkt worden. Was het misschien Junes die wraak wou nemen voor zijn vriend Frank? Of deden ze het misschien samen? Of was het Mayra, die met Waldek uit de weg, alleen voor haar nieuwe dochter zou kunnen zorgen. Ze deed daarnaast ook wel heel geheimzinnig. Je laat je kind toch niet zomaar alleen? En waarom zei ze dan niet gewoon waar ze naartoe ging? Of wie weet is het geen enkel van de huidige personages en luidt dit de terugkeer van een oude personage in?

© Facebook @newsmonkey

Zoo.text

Lees meer