Halle kan weer opgelucht ademhalen: de 'boekenkakker' is gevat!

Halle werd de afgelopen weken geteisterd door een 'boekenkakker'. Ja, dat leest u goed, een 'boekenkakker'. De man deed zijn gevoeg in boeken en liet die dan achter. Dat zaakje stonk duidelijk, maar hij kon maar vorige week gevat worden na een nieuw feit in een carnavalswinkel. De inwoners van Halle kunnen dus weer opgelucht ademhalen.

Een poetsvrouw vond, nu ongeveer een maand geleden, iets merkwaardigs in de toiletten van de bibliotheek van Halle. Er lag een boek in het toilet. Op zich misschien niet zo heel raar, het is dan ook een bibliotheek. Maar iemand had zijn gevoeg gedaan op het boek en het daar achtergelaten. En het bleef niet bij dat ene voorval. Op meerdere woensdagnamiddagen gebeurde exact hetzelfde.

Copycat-kakkers

Het stadsbestuur vond het wel welletjes en sloot de toiletten af. Zo moesten mensen eerst de sleutel vragen aan de balie voor ze de toiletten binnen konden. De maatregel had effect. De 'boekenkakker' was plots nergens meer te bespeuren. Tot vorige week. De 'boekenkakker' sloeg opnieuw toe, maar deze keer in een carnavalswinkel. Hij werd niet in het midden van de daad gevat, maar hij had geen rekening gehouden met de camera's die er in de winkel hingen. De politie trok met de beelden naar de bibliotheek en de medewerkers van de balie herkenden op de beelden duidelijk een dagelijkse klant.

Het bleek om een jongere te gaan, logisch aangezien alle delicten op een woensdagnamiddag plaatsvonden. Hij bekende meteen alles. Al denkt de Halse politie niet dat hiermee de kous af is. Ze vrezen voor copycats. "Er komen verscheidene minderjarigen in aanmerking die elkaar willen na-apen", zegt het parket van Halle-Vilvoorde aan Het Nieuwsblad. De politie zoekt dus nog steeds verder naar mogelijke copycat-kakkers.

Lees meer