HTC lanceert zijn U11, een smartphone die je kan bedienen door erin te knijpen

We worden de laatste maand om de oren geslagen met nieuwe smartphones en ook HTC brengt een nieuwe flagship uit. Met zijn U11 wil het concurreren met de toptoestellen van onder andere Samsung en Apple en dat lijkt hen op veel vlakken te lukken. Het toestel valt vooral op door de manier waarop je het kan bedienen.

Toen smartphones doorbraken bij het grote publiek, was HTC een van de grootste spelers, maar die toppositie kon het niet lang vasthouden. Toch brengt het Taiwanese bedrijf nog altijd heel goede smartphones op de markt en de U11 is daarvan een goed voorbeeld.

De meest opmerkelijke vernieuwing aan het toestel is dat je het kan bedienen door er aan de zijkant in te knijpen. Dat is vooral handig om snel je camera te gebruiken, zoals olympisch medaillewinnaar Tom Daley demonstreert in de reclamespot hieronder.

Die camera is trouwens het echte pronkstuk van de HTC U11 en is volgens onafhankelijke websites zelfs de beste camera die momenteel op de markt is in smartphones. Ook qua design en snelheid is de U11 een toptoestel. Daar betaal je dan ook wel voor want het prijskaartje van 749 euro is vrij hoog.

Bekijk de reclamespot met de knijpfunctie:

 

Lees meer