'Jumanji: Welcome to the Jungle' breekt met het origineel en dat is misschien wel net positief

'Jumanji: Welcome to the Jungle' zal geen exacte remake worden van het origineel, dat een enorm succes kende door onder andere een fenomenale Robin Williams. In plaats van een bordspel is Jumanji deze keer een video game. En hoewel dat in eerste instantie aanvoelt als heiligschennis, lijkt dat een slimme keuze te zijn. Bekijk hier de trailer, en oordeel zelf.

Het succes van de originele Jumanji was naast het ijzersterke idee achter de film toch vooral te wijten aan de acteerprestatie van Robin Williams. Het onverwachte overlijden van de acteur in 2014 deed niet alleen iedereen over de hele wereld een traantje wegpinken, maar leek ook de deur voor een mogelijke opvolger voor Jumanji volledig dicht te smijten.

Meer een adaptatie dan een vervolg

Er waren namelijk al een tijdje vage plannen voor een eventueel vervolg op de immens populaire film, maar de dood van Williams gooide die plannen definitief van tafel. Althans, dat werd gedacht. Geen vervolg zonder Robin Williams, zo opperden ook vele fans. Maar toch waagde regisseur Jake Kasdan (Freaks and Geeks, New Girl) zich aan een vervolg. Wij zouden het echter eerder een adaptatie durven noemen, al zullen er blijkbaar wel verwijzingen zijn naar Willams z'n personage Alan Parrish en zal hij, volgens acteur Jack Black, een belangrijke rol spelen in de nieuwe film.

Waarom eerder een adaptatie? Omdat er wel een hoop veranderd is in vergelijking met het origineel. Zo is het bordspel wat hipper gemaakt en omgeruild voor een video game. Logisch in tijden waar vele kinderen van kleins af aan een controller in de hand hebben en zelfs nog nooit zo'n ouderwets bordspel in hun handen hebben gehad. Maar toch voelt het wat raar aan. De afwezigheid van de dobbelstenen neemt toch ook een pak spanning weg. Spanning die in het origineel op meesterlijke wijze werd opgebouwd.

Sterrencast

Die keuze voor een video game heeft een hoop consequenties, en die geven de film naast de nodige updates ook een pak leuke extra's. Zo zijn de personages ook niet zichzelf in het spel. In de trailer zien we de vier hoofdpersonages het spel starten en meteen een karakter uit het spel kiezen. De nerd Spencer wordt zo bijvoorbeeld spierbundel Dr. Smolder Bravestone, vertolkt door Dwayne 'the Rock' Johnson. En de grote, brede Fridge krijgt dan weer het kleine lichaam van Franklin 'Moose' Finbar, gespeeld door de fenomenale Kevin Hart. Door die aanpassingen krijgt de film een heel eigen feel maar kan het toch starten vanuit het fantastische verhaal van het origineel. En dat is misschien net wel waar een Robin Williams-loze Jumanji moet hebben.

Het is ook duidelijk dat kosten noch moeite werden gespaard voor de film. De cast trok zo voor de opnames naar een paar van de meest afgelegen uithoeken van Hawaï. En de cast zelf zijn ook niet zomaar de eersten de besten. Met Dwayne 'the Rock' Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan is er een absolute topcast samengesteld. De vier hebben ook stuk voor stuk een bewezen gevoel voor humor, de film lijkt dan ook veel meer een comedy dan het origineel.

Wie een fan was van dat origineel zal het moeilijk hebben om zich over die eerste drempel te zetten, want er zijn toch veel verschillen. Maar eens je voorbij dat eerste gevoel bent, lijkt dit gewoon een heel leuke film te gaan worden. Wij geven 'm zeker een kans. De trailer belooft alvast veel goeds. Bekijk 'm hieronder en oordeel zelf!

 

Lees meer