Warhola maakt bij momenten indruk op Werchter, maar kan tent geen volledige set boeien

Vrijdag is dé hoogdag voor de Belgen op Rock Werchter met Bazart en Oscar And The Wolf, maar op de eerste dag stond onder andere al Warhola geprogrammeerd. Het soloproject van Oliver Symons van Bazart is volwassen geworden, al blijft het moeilijk om de tent een uur lang te boeien.

Daar waar Oliver Symons bij Bazart nog op de achtergrond staat, is hij bij Warhola frontman. Dat gaat hem duidelijk goed af want op Werchter toont hij zich met een opvallend hemdje, verleidelijke danspasjes en Brasschaathaar waar hij gemiddeld vijf keer per nummer door streelt.

Ook muzikaal staat Warhola er dankzij de twee drummers, de synths en natuurlijk ook de stem van Oliver Symons. De fans laten zich volledig gaan, maar het grote deel van het publiek blijft iets te passief kijken of vertrekt al na enkele nummers. Symons vraagt regelmatig aan het publiek om mee te zingen, maar dat wordt jammer genoeg niet altijd even enthousiast gedaan. Heeft Warhola te weinig bekende nummers voor het piepjonge publiek of is het omdat het nog maar de eerste dag van Rock Werchter is?

Bazart bouwt een feestje

Uiteindelijk ontploft de tent, die nog serieus volgelopen is, op het einde wel volledig bij Jewels. Symons loopt tussen het publiek en zingt een deel van zijn hit tussen het volk. Dat mist zijn effect niet en nu blijft niemand meer stil staan. Zelfs Mathieu Terryn en de rest van Bazart zien dat het goed is en bouwen, samen met onder andere Olga Leyers, een feestje aan de PA.

Warhola verzorgde in de Klub C een veelbelovend optreden, maar voor de echte top is het waarschijnlijk wachten tot Bazart op vrijdag ... en die hebben er alleszins al zin in!

Lees meer