Lorde moet zelfs niet zuiver zingen om het publiek uit haar handen te doen eten

Wereldster Lorde kreeg op Rock Werchter de intieme The Barn voorgeschoteld, maar ging daar heel goed mee om. Het klonk niet altijd even zuiver (ze was dan ook ziek) en ze overdreef soms met te vertellen hoe fantastisch België is, maar Lorde bewees wel één ding: niemand spreekt de jonge generatie meer aan dan zij.

Ella Marija Lani Yelich-O'Connor is een 20-jarige Nieuw-Zeelandse zangeres die vier jaar geleden een wereldhit had met Royals. Haar pubertijd was dus zeker niet alledaags, maar toch slaagt ze erin om de opgroeiende jeugd aan te spreken met haar nummers over liefde, eenzaamheid en verdriet.

Toen ze het nummer Liability wou beginnen, zette Lorde zich neer op de rand van het podium en sprak ze tegen het publiek. "This is a song about being alone and learning how to be alone for the first time. I think everyone knows how it feels to walk into a room and be scared that you’re ‘too much’ for everyone, or that everyone’s just going to leave ... but I want you to know, it’s going to be OK", zei de zangeres met een traan in haar ogen. Meer had het publiek niet nodig.

Bomvolle tent

Lorde klonk dan wel niet altijd even zuiver, ze was dan ook ziek, maar de fans maalden daar niet om. Met haar band in de schaduw eiste ze het volledige podium voor haarzelf. Ze stond een uur lang te dansen alsof ze niet doorhad dat er een bomvolle tent voor haar stond.

De show begon met de Tennis Court en Disclosure-hit Magnets en haar eigen hits Royals en Green Light werden opgespaard voor het einde. Het publiek kon het allemaal weinig schelen want bijna ieder nummer werd woord voor woord meegezongen.

Lorde is zeker niet de meest zuivere zangeres op Werchter, maar ze is er wel in geslaagd om een generatie aan te spreken en uit haar handen te doen eten. Dat ze het als popster ook kan zonder grotesk podium verdient respect.

Lees meer