(H)appy Friday: dit zijn de leukste nieuwe apps van de voorbije week

Thank God it's Friday! En bij ons is dat Appy Friday. We bekeken de apps die deze week in de app stores voor iOS en Android zijn verschenen, en we maakten een uiteenlopende selectie van apps die ons opvielen. Deze week: gezichten herkennen, je smartphone als dokter en als fitnesscoach, een app voor boekenwurmen, eentje voor bingewatchers van tv-series en films, en een klassiek Sega-spel!

1. Aivon

© Google Play

Artificial Intelligence is overal tegenwoordig, en deze app past dat heel praktisch toe. Hoe vaak komt het niet voor dat je niet op de naam van een acteur kunt komen? Als je deze app een foto toont, zal ze je meteen kunnen zeggen wie de celeb is die erop staat. Op basis van gezichtsherkenning krijg je dus informatie die je misschien nodig hebt. De app zou ook gelaatsuitdrukkingen kunnen herkennen.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: Android

2. Nokia Health Mate

© Google Play

Nokia heeft een jaar geleden de controle overgenomen van het gezondheidsbedrijf Withings. Nu is er een nieuwe Nokia Health-app. Niet dat er bijzonder veel veranderd is in vergelijking met de oude app, maar ze is wel praktischer geworden. De nadruk ligt op het volgen van je gezondheid en biedt hele programma's aan om je levensstijl te verbeteren. De app is dus ook je persoonlijke coach. Als je iets wil verbeteren, zoals je bloeddruk, gewicht of slaap, dan kan de app je daarbij begeleiden.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS & Android

3. LibraryThing

© Google Play

Een droom voor boekenliefhebbers? Nou ja, voor sommige misschien. Deze app doet niet meer dan boeken, DVD's, CD's, of andere media, verzamelen in een soort catalogus. Wel handig als je bijvoorbeeld een boek tegenkomt dat je heel graag wil lezen. Even de ISBN-code scannen met de je camera, en het boek is opgeslagen. De app is verbonden met Amazon en meer dan 65 miljoen bibliotheken. Compleet zal ze dus zeker wel zijn.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS & Android

4. Sweat Deck

© iTunes

Ga je ook soms vol goede moed aan de slag en raak je die oefeningen vervolgens ook snel beu wanneer ze routine worden? Dan is Sweat Deck misschien iets voor jou, want de app doet er alles aan om fitness en trainen spannend te houden. Het lijkt op een spel kaarten, die je lukraak allerlei mogelijke combinaties van oefeningen geven. Dat gebeurt gratis, maar je kan het gamma oefeningen uitbreiden door een Pro-pakket aan te kopen. Het is maar hoe serieus je het neemt.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS

5. Voxy

© Google Play

Deze app is nog niet officieel uit, maar kan je wel al testen. Het idee is simpel, maar erg nuttig in tijden van Netflix en andere zenders die tv-series aan de lopende band maken. Je kan er reviews van series en films achterlaten voor mensen die je kent en met je bevriend zijn. Zo weet je meteen of iets de moeite is, aangezien je de smaak van de reviewers kent. Handig om even te checken voor je begint te bingewatchen.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: Android

6. Sonic The Hedgehog

© Sega

De Sonic-game waarmee het ooit begon is nu gratis te spelen in een aangepaste versie voor je smartphone of tablet. Daarmee hoopt de beroemdste held van Sega zijn concurrent Super Mario van Nintendo achterna te gaan. Ook die maakte onlangs zijn smartphonedebuut in een app. Veel nostalgie en zeker het proberen waard. Sega zou nog meer klassiekers gratis gaan uitbrengen in de app-stores.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS & Android

Lees meer