Pardon, hoeveel heeft Ronaldo betaald voor z'n tweeling?

Cristiano Ronaldo is (opnieuw) papa! Van een tweeling nog wel, maar die werden niet op de wereld gezet door z'n huidige vriendin. Een draagmoeder dus, want veel andere opties buiten adoptie zijn er niet voor de alleenstaande papa. Ook z'n zoontje werd trouwens zo verwekt. Hoeveel dat kost? De geruchten gaan dat Ronaldo tot 200 miljoen aan zwijggeld zou betaald hebben aan de draagmoeder van de tweeling. 

Alleenstaande mannen met een kinderwens: 't is toch een beetje een onderbelicht probleem, en ook Cristiano Ronaldo zat er duidelijk mee. Nr°7 is al papa, van een zevenjarig zoontje, Cristiano jr. Maar het gat in Ronaldo's hart was blijkbaar te groot, en nu is hij dus ook nog papa van een tweeling. De topschutter postte al een fotootje van de twee op z'n Facebookpagina.

Ronaldo heeft altijd erg mysterieus gedaan over de identiteit van de draagmoeder van z'n eerste zoontje, en bij de uitbreiding van z'n gezin is dat niet anders. Hij zou de vrouw bij wie hij Cristiano Jr. kreeg naar verluidt wel zo'n 10 miljoen dollar zwijggeld gegeven hebben. Het zou om een Engelse dienster gaan, die na een one-night-stand zwanger was geworden van de voetballer.

Bij de tweeling gaat het volgens de tabloids om nog veel hogere getallen. Tot 200 miljoen euro, wordt er gespeculeerd. Dat de draagmoeder van de tweeling een zakcentje kreeg, is niet onwaarschijnlijk. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, mag commercieel draagmoederschap, terwijl dat in België niet het geval is. Bij ons krijgen draagmoeders enkel een onkostenvergoeding.

Maar in de States lopen de bedragen nogal op. Los van medische kosten gaat het daar al snel om vijftig tot honderdduizend dollar. Grote sommen geld voor een kind, maar aanstaande ouders zijn wanhopig. Als man kan je natuurlijk niet solo een kind op de wereld zetten, dus is een draagmoeder aangewezen, maar daar kandidaten voor vinden is niet altijd evident. Toch lijkt een veertigvoud van de gemiddelde 'prijs' ons een tikkeltje overdreven, of ligt dat nu aan ons.

Livin la vida loca?

Overigens is Ronaldo niet de eerste celeb die gebruik maakt van een draagmoeder, hij is zelfs niet de eerste man van wie het bekend raakt: Ricky Martin ging hem voor, ook met een tweeling. Opvallende gelijkenis: ook over Ricky Martin gingen al járen geruchten rond dat hij homo was, tot de zanger uiteindelijk uit de kast kwam. Ook over Ronaldo zijn die geruchten er, maar zelfs al zijn ze waar: in de voetbalwereld is homoseksualiteit nog altijd een groot taboe.

Nog sterren die (openlijk) overgingen op draagmoederschap zijn onder andere Grey's Anatomy-ster Ellen Pompeo, Elton John en David Furnish en Sarah Jessica Parker. Ook Kim Kardashian sprak al van draagmoederschap om haar gezin aan te vullen.

Lees meer