Neen, er was géén terroristische aanval met een machete bij het concert van Justin Bieber

Er hoeft de laatste tijd maar iets kleins te gebeuren of er wordt al gewag gemaakt van een terroristische aanval. Zo werd er vanmiddag bericht over een mogelijke terreuraanval nabij een concert van Justin Bieber in Cardiff. De politie zou daar een terroristische aanval hebben verijdeld toen ze een man met een machete hadden gevat. 'Zou', want de waarheid bleek veel minder spectaculair ...

Unilad had de 'scoop'. Zij spraken van een "aanval" nabij het Principality Stadium in Cardiff, waar Justin Bieber vanavond een optreden zal geven. Beelden tonen verschillende politieagenten die een man op de grond houden en hem een machete afhandig maken. Een getuige zag dat de politie de man uit z'n auto had getrokken. Het nieuws verspreidde zich en al snel berichtten zowel Daily Mail als Daily Star over de mogelijke aanval.

Minder spectaculair

Maar het bleek allemaal veel minder spectaculair dan eerste gedacht. De politie van Cardiff tweette niet veel later dat het om een ruzie ging tussen motorrijders. Twee mannen, een van 19 en een van 27, werden opgepakt. Een van de mannen had wel degelijk een machete op zak.

De politie bevestigde daarop dat er geen sprake was van een aanval en dat er zeker en vast geen incident was in de buurt van het stadion waar Justin Bieber later op de avond zou gaan optreden. Ze stelden de concertgangers gerust en wensten ze zelfs een leuke avond toe:

Lees meer