Trump noemt zichzelf "een moderne president" en voert ondertussen verder oorlog op Twitter

Donald Trump krijgt veel kritiek omdat hij Twitter gebruikt om iedereen met de grond gelijk te maken die niet aan zijn kant staat. Maar die kritiek is onterecht, aldus de president. Hij noemt zichzelf "een moderne president" en liet het niet na om ondertussen nog wat mensen neer te halen op sociale media.

Deze week waren twee tv-presentatoren aan de beurt. Zij kregen verwijten dat ze "gek" zij of een "laag IQ" hebben en dat allemaal omdat ze gepraat hadden in hun show over de cover van Time Magazine die Trump liet aanpassen om in zijn golf-resorts te hangen.

Zelfs partijgenoten van Trump lieten weten dat ze dat gedrag een president onwaardig vinden, maar daar is Trump het duidelijk niet mee eens. Op Twitter, hoe kan het ook anders, liet hij verstaan dat zijn gebruik van sociale media hem tot een "moderne president" maakt.

"Dumb as a rock"

En daar bleef het niet bij. Trump maakte ineens van de gelegenheid gebruik om dezelfde presentatoren van eerder deze week opnieuw met de grond gelijk te maken. Opnieuw noemt hij Joe Scarborough "crazy" en Mika Brzezinski is in de nieuwe tweet "zo dom als een steen".

"Ik ben president en zij niet"

Dat Trumps relatie met de pers alsmaar slechter wordt, bleek nogmaals toen hij een speech gaf voor Amerikaanse veteranen. Daarin beschuldigde hij meermaals de pers van het brengen van "fake news". Trump voegde daar nog aan toe dat de pers zichzelf ten gronde heeft gericht, omdat ze te ver zijn gegaan", zo bericht The Guardian.

Als een echte kleuter voegt hij daaraan toe: "Ze hebben geprobeerd om ons neer te halen, maar kijk: ik ben president en zijn niet."

Aan het einde van zijn speech voegt de president er ook nog fijntjes aan toe dat er moet gestreden worden tegen terrorisme dat zijn muur er sowieso zal komen.