"Ze worden zenuwachtig": Kristof Calvo keihard voor cumuls bij N-VA

Groen zette eerder al zijn tanden in het Samusocial-schandaal, maar heeft nu een ander doel voor ogen: de N-VA. Want volgens Kristof Calvo worden ze bij N-VA stilaan nerveus en staan ze "politieke vernieuwing in de weg." Kop van jut is de zogezegde 'megacumul van De Wever.  

Politieke mandatarissen met meerdere mandaten zijn dezer dagen meer dan op hun hoede, want Groen heeft de jacht geopend op zogenaamde 'megacumuls'. En het volgende doelwit is Antwerps burgemeester Bart De Wever, die 17 mandaten opneemt, waarvan weliswaar, maar 4 betaald. Een bijna-logisch gevolg van het Brusselse Samusocial-schandaal, dat nog een beetje op zoek ging naar zijn Vlaamse tegenhanger.

Kristof Calvo, schutter van dienst, verklaarde in een interview van het VTM-nieuws: "N-VA stemt vaak voor onrechtvaardige maatregelen, dat willen wij net niet. N-VA staat politieke vernieuwing in de weg, Groen wil de motor zijn van vernieuwing. Het zal dus zeker nog clashen." Er werd dus bepaald geen hand gereikt naar de Vlaams-nationalisten.

Zenuwachtig

"Bart De Wever wordt zenuwachtig", zei Calvo nog. "Hij ziet de peilingen ook. Hij ziet dat wij de handschoen opnemen, en we zullen er niet mee stoppen. De N-VA vindt dat vervelend, maar dat zie ik als een compliment. Bovendien komen de aanvallen niet toevallig op het moment dat wij de megacumul van De Wever aangekaart hebben. Hij zit in de Kamer, is burgemeester en partijvoorzitter. Dat kan je echt niet allemaal combineren."

Overigens gaf de N-VA ook al wat weerwerk aan Groen: De Wever claimde alvast dat ook binnen de groene partij aan cumulatie van mandaten wordt gedaan.

Lees meer