Korte broeken en rokjes kunnen weer uit de kast: elke dag een graadje erbij

Vandaag is het nog wat kwakkelen maar daarna kunnen de korte broeken en ditto rokjes weer uit kast. Elke dag wordt het wat warmer met als hoogtepunt donderdag en vrijdag, dan kan het lokaal 28 graden worden. Voor het volgend weekend is het nieuws iets minder leuk.

Het gaat vandaag nog een beetje heen en weer met het weer. Er is er vooral in de ochtend nog veel zon. In de loop van de dag trekt een gebied met meer wolken en een paar buien van west naar oost over het land. De temperatuur loopt op naar 19 tot 22 graden.

Vanaf morgen krijgen we prima zomerweer met geregeld zon, al blijft een lokale bui tot de mogelijkheden behoren. De temperatuur in de loop van de week op naar 21 tot 27 graden.

28 graden

Woensdag is het droog en zonnig met wat hoge sluierwolken. Plaatselijk bereiken we 26 graden. Er is weinig wind.

Donderdag en vrijdag wordt het warm en onstabiel. De kans op regen of onweersbuien neemt toe en in het binnenland stijgt het kwik plaatselijk naar 27 of 28 graden.

Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. De maxima schommelen rond 20 graden. Zondag wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui. Maxima rond 20 graden.