Wellicht 18 mensen verkoold bij drama met bus op Duitse snelweg

Een bus met toeristen is op de A9 tussen Leipzig en Neurenberg in botsing gekomen met een vrachtwagen en daarna volledig uitgebrand. Daarbij zijn 18 mensen om het leven gekomen vreest de politie. 30 mensen zijn gewond geraakt. Een aantal van hen is er slecht aan toe.

De A9 is bij Münchberg in beide richtingen afgesloten. Hulpdiensten, waaronder meerdere helikopters blokkeren de weg.

De bus was onderweg met 48 mensen aan boord. De bus is volledig uitgebrand. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het nu, enkele uren na het ongeluk, uiterst onwaarschijnlijk is dat iemand de brandende bus nog heeft kunnen verlaten. Waar het ongeluk is gebeurd staan hekken om het wild van de snelweg weg te houden. De kans dat iemand daar overheen is geklommen is minimaal.

Enkele honderden mensen van verschillende hulpdiensten zijn op de plaats van het ongeluk, aldus woordvoerder van de politie Oberfranken, Jürgen Stadter tegenover de Süddeutsche Zeitung.

Op vrachtwagen

Het ongeluk gebeurde even na 7 uur op de snelweg A9 in het noorden van Beieren, bij de plaats Münchberg.

De bus was volgens de Süddeutsche Zeitung afkomstig uit Oost-Duitsland. Er zouden vooral ouderen in hebben gezeten.

Volgens de politie is de bus, die in zuidelijke richting reed, van achter op de vrachtwagen gebotst. De truck was tot stilstand gekomen achterin een file. Er zaten 46 passagiers en twee chauffeurs in.