Stakingen bij De Lijn morgen eindelijk opgelost?

De socialistische vakbond van De Lijn heeft vorige week al zijn leden opgeroepen om te staken. Sinds vrijdag rijden er amper trams en bussen, en dat was voor velen een groot probleem. De frustraties lopen hoog op bij reizigers maar het einde van de staking is eindelijk in zicht. Na drie lastige dagen zitten we eindelijk aan de laatste stakingsdag van De Lijn.

Van vrijdag 30 juni tot en met vandaag was er door de vakbondsactie van ACOD in alle provincies hinder. Na enkele lastige dagen is het einde van de staking eindelijk in zicht. Als de vakbond bij het plan blijft, zou vandaag de laatste stakingsdag zijn.

Verstoring

De Lijn zet alle hinder in kaart op de website verstoring.delijn.be. Op die manier kan je zien hoeveel trams en bussen rijden in jouw provincie. De Lijn update regelmatig maar waarschuwt wel dat de lijsten indicatief zijn aangezien ze niet van alle stelplaatsen informatie ontvangen.

Vier dagen

Een loonsverhoging van 1,1 procent was beloofd. Nadat deze niet werd uitgevoerd, riep de vakbond op tot een staking. Om de ernst van de zaak aan te tonen, organiseerde de vakbond een lange staking van vier dagen waarmee ze de leden oproepen om ten minste een dag van de vier niet te gaan werken. Algemeen directeur van De Lijn Roger Kesteloot vindt de geplande actie betreurenswaardig en hoopt op een overeenkomst.

De staking is alleszins bijna afgelopen dus wij tellen af tot morgenvroeg.

Lees meer