Adele verliest miljoenen en miljoenen door afgelast concert, en dat komt niet door de concerttickets …

Adele zag zichzelf vrijdagnacht gedwongen om de twee resterende optredens in Wembley af te gelasten. De Britse had tijdens de concerten van woensdag en donderdag al stemproblemen, en die waren zo erg geworden dat ze haar optredens zaterdag en zondag heeft gecanceld. Door die laatste twee optredens af te gelasten, verliest ze miljoenen, en dan rekenen we de terugbetaalde tickets zelfs nog niet mee ...

Adele had nog twee optredens in het iconische Wembley gepland toen ze op vrijdagnacht op doktersadvies besloot om er vroegtijdig een punt achter te zetten. Ze had tijdens de voorgaande concerten haar stem te zwaar belast en dat zou zelfs geleid hebben tot beschadiging van haar stembaden. Door de twee concerten af te gelasten, zal Adele volgens een bron van The Sun "miljoenen" gaan verliezen.

Haar performances op zaterdag en zondag zouden namelijk gefilmd worden voor een DVD. Meer dan 100 camera's werden er opgezet om Adele Live 2017: The Finale te filmen, maar dat is er dus niet van gekomen. "De DVD was een enorme productie. Het is uiteraard een grote ontgoocheling. Of de opnames nu ooit nog zullen gebeuren, weet niemand", zei een bron aan The Sun. "Natuurlijk zou de DVD miljoenen hebben opgebracht."

"Het spijt me, vergeef me alsjeblieft"

De zangeres zelf was er het hart van in. In een emotioneel Twitterbericht probeerde ze aan haar fans uit te leggen waarom ze de drastische beslissing heeft genomen. "Het spijt me. Ik hou van jullie, het spijt me echt zo. Vergeef het me alsjeblieft", sluit ze af (lees onderaan haar volledige statement).

De twee afgelaste concerten waren de laatste van een anderhalf jaar durende wereldtournee, die ze gepast wou afsluiten met vier knalconcerten in het mythische Wembley-stadion. De afgelasting kwam ook om een andere reden wel heel ongelegen, want de Britse zangeres heeft al meermaals laten vallen dat ze niet zo graag tourt en dat de 'Live'-tour misschien wel haar laatste zou kunnen zijn. Vele fans wilden dan ook absoluut bij mogelijks een van de laatste optredens van hun idool zijn, maar die kans zagen ze nu dus aan hun neus voorbijgaan.

Lees meer