Theresa May zit met serieus probleem: verpleegsters geven MASSAAL hun ontslag. Nu al 40.000 openstaande vacatures

Theressa May zit met haar handen in het haar. Duizenden verpleegkundigen en verloskundigen verlaten de NHS (=National Health Service) omwille van werklast, lage lonen en de manier waarop ze behandeld worden. Als dat maar goed komt ...

Volgens het Nursing and Midwifery Counsil (NMC), een organisatie voor verpleegsters en verloskundigen, zijn verpleegsters massaal afscheid aan het nemen van hun job: ongeveer 51 procent meer dan 4 jaar geleden heeft ontslag genomen.

De organisatie publiceerde vandaag cijfers over verpleegkundigen en ze zijn dramatisch. In het laatste boekjaar vertrokken 1.783 verpleegsters gevolgd door 3.264 in april en mei dit jaar. Het zal alleen nog maar slechter gaan volgens het NMC. In Engeland alleen staan 40.000 vacatures voor verpleegkundigen open.

Ontevreden

De helft was vooral niet tevreden van de arbeidsomstandigheden zoals personeelsniveau en werklast. Meer dan de kwart vond dan weer de kwaliteit van de pati tenzorg teleurstellend.

Vakbonden waarschuwen over de groeiende druk op verpleegkundigen en vroedvrouwen. Van de 247 verpleegster die de EU verlaten, zei bijna een derde dat ze in het buitenland moest gaan werken door Brexit. Slechts 46 verpleegkundigen uit de EU hebben zich in april geregistreerd bij de NMC, dat is 96 procent (1.304 verpleegkundigen) minder dan vorig jaar.

Lees meer