Trump is niet welkom in het Verenigd Koninkrijk, maar komt toch ... om te golfen

De Britse overheid schrok zich deze week een hoedje toen bekend raakte dat Amerikaans president Donald Trump een 'verrassingsbezoekje' plant aan het Verenigd Koninkrijk.

Britse ministers kregen vandaag te horen dat ze zich maar beter kunnen voorbereiden op een verrassingsbezoek van de Amerikaanse president Trump. Op 14 juli komt de president naar Frankrijk voor het vieren van de nationale feestdag en blijkbaar maakt de president eerst nog een tussenstop op zijn golfresort in het Britse Aberdeen.

De woordvoerder van de Britse premier Theresa May viel alvast uit de lucht: "Ik ben niet op de hoogte van plannen van de Amerikaanse president om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken een van de komende weken", zei hij aan reporters.

The Queen

In januari nodigde May de Amerikaanse president uit in het Verenigd Koninkrijk tijdens een staatsbezoek van May aan de Verenigde Staten. Die uitnodiging werd toen door de president aanvaard, maar verdere details of een datum werden niet vastgelegd.

Het is nog onzeker of Trump officieel het Verenigd Koninkrijk zal bezoeken dit jaar, want The Queen heeft hem niet genoemd in de jaarlijkse speech waarin ze alle staatsbezoeken aankondigt. Zo werd de komst van de Spaanse koninklijke familie w vermeld in haar speech.

Er kwam veel kritiek op de eventuele komst van Trump naar het land, zeker na de kritiek die hij gaf aan de Britten na de aanslagen die ze al te verduren kregen. Als zijn verrassingsbezoek zou doorgaan, dan mag hij alvast rekenen op protestacties.

Lees meer