Mel B is bankroet ... met grote B! Hoe ze haar 50 miljoen euro verbraste

Melanie Brown (42), beter bekend als Mel B, verbraste haar volledige Spice Girls-fortuin van 50 miljoen euro. De zangeres die in de jaren 90 de naam 'Scary Spice' kreeg, soupeerde al haar geld op aan 'ondoordachte levenskeuzes,' aldus haar advocaat in de rechtbank tijdens de vechtscheiding met haar derde man Stephen Belafonte, die nu een alimentatie van 14.000 euro eist.

De Britse Mel B verdiende met de Spice Girls in de jaren 90 zo'n 50 miljoen euro, maar die spaarpot is nu bijna leeg. Haar faillissement kwam aan het licht in de rechtbank tijdens de vechtscheiding met haar man Stephen Belafonte. De filmproducer waar ze in 2007 mee trouwde eist nu 14.000 euro alimentatie per maand. Hoewel de Spice Girl nog elke maand 250.000 euro bijverdient als jurylid in America's Got Talent, heeft haar bedrijf volgens advocate Jacalyn Davis slechts 961 pond (1096 euro) op de rekening staan. De zangeres kijkt bovendien op tegen een berg schulden en kan haar belastingen niet meer betalen.

Dure echtscheidingen

De oorzaak van de financiële problemen ligt volgens Mel's advocaat bij een reeks 'ondoordachte levenskeuzes'. Haar vorige scheiding met Nederlandse danser Jimmy Gulzar kostte haar al 2 miljoen euro in alimentatie en Stephen Belafonte zou volgens Brown 1 miljoen van haar budget hebben weggekaapt. Dit wil ze dan ook eerst terugkrijgen alvorens ze akkoord gaat met de eisen die hij stelt. Bovendien beweert Mel B dat ze mishandeld werd door Belafonte en dat hij een affaire had met hun kindermeisje.

Feestjes met olifanten op privé-eiland

Het lijstje met extravagante uitgaven dat aan het licht kwam in de rechtbank omvatte onder meer dure handtassen en diamante sierraden. Ook feestjes op privé-eilanden met ingehuurde olifanten namen een grote hap uit haar budget. De drie kinderen van Brown hoeven bovendien niets te kort te komen met uitstapjes van 200.000 euro naar Las Vegas, een nanny en verschillende butlers. Zelf beschikt Mel B over assistenen, een publicist en een agent, samen goed voor zo'n 280.000 euro aan loonlast per jaar.

Gepantserde wagens en een villa van 6,5 miljoen euro

Haar man eist nu dat ze hun domein in Los Angeles verkoopt om de geldproblemen op te lossen. Het huis met een privé-cinema, fitnessruimte, opnamestudio en zwembad staat te koop voor 6,5 miljoen euro. Voor de deur staan onder andere een Bentley en een Ferrari. Mel B kocht ook een gepantserde Cadillac, Mercedes S-klasse en Range Rover. De auto's zouden een chemische aanval kunnen doorstaan en wie nog maar aan de klink komt, wordt geëlektrocuteerd. Mel B's wagenpark heeft een waarde van 1,4 miljoen euro. Nu Mel B in geldproblemen zit, kan een reünie van de Spice Girls misschien nog wat geld in het laatje brengen?

Lees meer