Geen zorgen, de rest van de zomer wordt warmer dan de afgelopen dagen

De eerste dagen van juli haalden gemiddeld nog geen zomerse temperaturen. Maar de tendensen voor de rest van de zomer zien er beter uit, dat meldt Meteo België. Vooral tussen 15 juli en 15 augustus zal het weer zomers zijn.

Voor wie de afgelopen dagen de zon miste, is er goed nieuws! Ze komt terug. Zoals voorspeld werd door Meteo België, was juni warmer en droger dan normaal. Maar ook tijdens de rest van het jaar viel weinig regen. Tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017 werden 52,5 regendagen minder geteld dan het gemiddelde van 200 voor België. Ondanks het slechte weer van de afgelopen dagen ziet het ernaar uit dat de komende drie maanden warm zullen worden. En dat warme weer gaat opnieuw gepaard met mogelijk onweersbuien.

Warme tweede helft van juli

Na een aantal koudere dagen zal het kwik snel terug stijgen naar normale temperaturen voor de maand juli, en zelfs hoger. Maar het weer blijft wel wisselvallig met kans op bewolking, regen en onweer. De tweede helft van juli zal warm worden met op het einde van de maand een grotere kans op stormweer in het zuiden en het oosten van het land.

Augustus begint met een drukkende hitte en onvermijdelijke warmteonweders. De echte verkoeling komt dan pas in de tweede helft van augustus. September begint aangenaam en zorgt zo voor een mooi einde van de zomer. In deze laatste maand van de zomer zouden ook minder buien vallen.

Deze voorspellingen moeten natuurlijk met een korrel zout genomen worden want het is moeilijk om al zo ver op voorhand het weer voor de komende maanden te voorspellen.