Moedige zet van Volvo: al hun auto’s vanaf 2019 elektrisch of hybride

Alle nieuwe modellen die Volvo vanaf 2019 uitbrengt, zullen een elektromotor hebben. Volvo is daarmee de eerste traditionele autofabrikant die al zijn wagens van een elektrische motor gaat voorzien. 

Tesla produceert al uitsluitend elektrische auto’s, maar het is vooralsnog als fabrikant een pak kleiner dan Volvo. Tesla leverde in de eerste helft van dit jaar 47.000 auto's af bij klanten. Volvo verkocht er bijna zes keer zoveel: 278.000.

Volvo is sinds 2010 eigendom van de Chinese automaker Geely. De eerste volledig elektrische Volvo zal in China geproduceerd worden. De Zweedse autofabrikant zet groot in op elektrisch, omdat het bedrijf denkt dat dat de toekomst is.

Vijf nieuwe modellen

"De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten”, zegt Volvo-topman Håkan Samuelsson.

Het gaat dan niet alleen om volledig elektrische auto's, maar ook om hybrides met zowel een elektro- als een verbrandingsmotor en om mild hybrids (auto's met een kleine elektrische hulpmotor).

Tussen 2019 en 2021 komt Volvo met vijf volledig elektrische modellen. Bestaande modellen met alleen een benzine- of dieselmotor zullen nog een tijdje geproduceerd worden. Maar zodra een model een update krijgt, komt er een elektromotor in.