Presentator Temptation Island heeft iets stout gedaan en moet misschien naar de gevangenis

Rick Brandsteder, die samen met Annelien Coorevits Temptation Island presenteert, heeft ook een 'foutje' gemaakt. Hierdoor zit de kans erin dat hij zelf eens afscheid moet nemen van zijn geliefden en vier weken lang in de cel moet verblijven omdat hij iemand heeft geslagen. De presentator zou begin vorig jaar zijn vuisten van dichtbij hebben getoond aan een man die hij zelf heeft voorgestoken bij het toilet. Binnen twee weken maakt de rechtbank een uitspraak. 

Rick moest voor de rechtbank verschijnen nadat hij een man heeft geslagen in het gezicht. De presentator heeft, naar eigen zeggen, de man voorgedrongen bij het toilet en dat kon volgens hem niet door de beugel. Er werden kwetsende opmerkingen gemaakt waarop Rick fysiek heeft gereageerd. In RTL Boulevard, een Nederlands televisieprogramma, heeft de presentator toegegeven dat hij er spijt van heeft. "Een klap geven is nooit goed, negen van de tien keer loop ik ervoor weg," zegt hij.

Tiende keer had hij prijs

Helaas was het de tiende keer wel raak en zelfs niet eenmalig. Volgen het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft hij het slachtoffer een aantal keer op het hoofd of lichaam geslagen. De feiten dateren al van een tijdje terug: in september 2016 kreeg Rick een boete en voorwaardelijke celstraf van een week. Volgens de openbare aanklager was dat niet genoeg en eiste hij minimum vier weken gevangenis, waarvan twee met uitstel. Op 18 juli zal de rechtbank conclusie trekken en uitspraak doen over de feiten.

Geen maagdje

Het was niet de eerste keer dat Rick zijn vuisten liet zien. Tot nu toe staat op papier (en jammer genoeg niet op beeld) dat hij betrokken is geweest bij drie vechtpartijen.

We wachten af tot 18 juli ...

Lees meer