Volgens deze Game of Thrones-theorie komt een wel heel belangrijk personage terug tot leven

Nu de start van seizoen zeven steeds dichterbij komt, verschijnen er iedere dag nieuwe 'Game of Thrones'-theorieën en voorspellingen. De laatste is er een over Ned Stark, die nog zou leven en dus terug zou kunnen keren in het nieuwe seizoen. 

Al meteen op het einde van het eerste seizoen moesten fans afscheid nemen van een van de beste acteurs uit de serie. Ned Stark, gespeeld door Sean Bean, werd onthoofd voor de ogen van zijn dochters. Een van die dochters, Arya Stark, merkt in de boeken op dat haar vader er 'anders' uitziet. Ze denkt dat het komt door de wonde die hij opliep in een gevecht met Jamie Lannister, enkele dagen voordien. Maar een diepe snee in het onderbeen van Ned kan onmogelijk zijn gezicht veranderen.

Ned Stark = Jaqen H'ghar?

Volgens de fantheorie is dit inderdaad niet de echte Ned Stark, maar wel Jaqen H'ghar. Hier wordt de theorie behoorlijk ingewikkeld. Jaqen is een Faceless Man en kan eender welk gezicht overnemen. In seizoen 5 zagen we dat Faceless Men naast gezichten van dode mensen, zich ook als levende mensen kunnen voordoen. Jaqen nam dus het gezicht van Ned Stark over nadat de twee elkaar ontmoetten in de kerkers van de Red Keep. Ned Stark zit daar opgesloten omdat hij Joffrey heeft verraden en Jaqen zien we even later in een rijdende cel op weg naar de Night's Watch, hij zat hoogstwaarschijnlijk ook opgesloten in de kerkers voor zijn vertrek.

Jaqen = Syrio?

Als Jaqen Ned's gezicht overnam en onthoofd werd, wie is dan de Jaqen die met Arya op weg is naar de Wall en in seizoen 5 en 6 Arya opleidt in Bravos? Volgens de theorie is die Jaqen Syrio Forel, de zwaardvechter uit Bravos die Arya lessen geeft in opdracht van Ned Stark.

Een regel die elke Game of Thrones-fan ondertussen kent: als je iemand niet ziet sterven in beeld, is hij niet dood. Denk maar terug aan Sandor Clegane, the Hound. We dachten dat hij dood was na zijn gevecht met Brienne, maar The Hound keerde levend terug in seizoen zes. Syrio Forel zien we ook niet sterven in beeld. Arya vlucht weg, samen met de camera, terwijl Forel het opneemt tegen Ser Meryn Trant en de King's Guard. Volgens de theorie zou Syrio de Lannister-soldaten overwinnen en richting kerkers gaan. Daar kan hij Ned bevrijden en het gezicht van Jaqen overnemen, die dus op zijn beurt het gezicht van Ned Stark overneemt.

Zo kan Jaqen met het gezicht van Ned richting de executie gaan en kan Syrio met het gezicht van Jaqen Arya helpen op weg naar het Noorden. En Ned, die is dus bevrijd en leeft nog. Maar hoe loopt het dan af? Waar is Ned Stark? Welke gedaante heeft hij? Is hij nog steeds de originele Ned of heeft hij op zijn beurt Syrio's gezicht overgenomen?

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan de volledige video van Fire and Blood met nog meer bewijsmateriaal.

 

Lees meer