Eerste Nederlandstalige Koran voor kinderen is er

Er verschijnt volgende week een Nederlandstalig kinderboek over de Koran. Het boek, dat “De Koran, uitleg voor kinderen” heet, werd geschreven door imam Abdulwahid van Bommel en gefinancierd door een aantal grote moslimorganisaties. Uitgeverij Parthenon noemt het “de allereerste Nederlandse kinderkoran”.

Volgens de uitgever is het boek opgezet in de stijl van “filosoferen met kinderen” en “stimuleert het kinderen vooral om zelf vragen te stellen”. Het boek wordt zondag voorgesteld in de Ulu-moskee in Utrecht, maar je kan het hier al bestellen.

Het geïllustreerde kinderboek is geen letterlijke vertaling van het voor moslims heilige boek en de makers hebben rekening gehouden met islamitische regels, bijvoorbeeld over het afbeelden van profeten.

Het is de bedoeling dat onder meer islamitische basisscholen het gaan gebruiken. “Veel moslimgezinnen zitten te springen om een andere en vrijere benadering die aansluit bij onze veelkleurige samenleving en onze vrije stijl van onderwijs”, stelt uitgever Parthenon in een persbericht. Volgens de uitgever is er ook belangstelling onder niet-moslims die meer over de islam willen weten, maar de Koran onleesbaar vinden.