Help, mijn bikinibandjes! Wat kan ik doen om de witte lijnen weg te krijgen? 

Zalig gevoel om eindelijk in het zonnetje te lopen en een kleurtje te krijgen. Tot je 's avonds in de spiegel kijkt en merkt dat je nog witte lijnen hebt van je bikinitopje. Leuk is anders ... Soms is het niet erg om met zo'n lijnen rond te lopen, maar wat als je strapless wil rondlopen op een fancy feest? Wat moet je dan doen? 

1. Verschillende topjes

Alvorens je in de zon gaat liggen bakken, moet je misschien al eens nadenken over wat je aantrekt. Neem twee verschillende bovenstukken mee, bijvoorbeeld: een die rond je nek gaat en eentje over je schouders. Zorg ervoor dat je regelmatig (elk uur) verandert van bovenstukje.

Is het al te laat en staan de strepen al in je lichaam? Geen probleem, je kan ze makkelijk minder zichtbaar maken.

2. Zelfbruiner

Om de witte strepen weg te krijgen, kan je corrigeren met een lichte zelfbruiner. Je brengt een crème, lotion of doekje aan op de niet-gebruinde huidzones en het verschil tussen de twee kleuren wordt veel kleiner.

Test voor de zekerheid eerst de zelfbruiner uit op een minder zichtbaar plekje. Zo weet je of de kleuren ongeveer overeenkomen. Er bestaan ook zelfbruiners die speciaal dienen om witte strepen te camoufleren. Vraag hiernaar in de winkel of bij een schoonheidsspecialist.

3. Huid exfoliëren

Dode huidcellen vallen niet altijd even makkelijk van de huid, daarom gaan wij ervoor zorgen dat ze eraf komen en de kleurverschillen minder gaan opvallen. Je huid kan je thuis best exfoliëren met een makkelijke scrub of peeling met hydroxyzuren. Je laat je best ook informeren door een schoonheidsspecialiste.

4. Citroensap

Als je een natuurlijke exfoliant wil gebruiken dan is citroensap perfect om dode huidcellen te verwijderen en de lijnen minder zichtbaar te maken. Omdat citroensap zuur is, moet je het mengen met iets anders. Daarom is het aangeraden om wat honing (voor hydratatie en bescherming) toe te voegen. Laat het 25 minuten inwerken en spoel het dan af. Het verschil tussen de twee tinten wordt heel wat minder.

5. Aardappel- en komkommerschijfjes

Verschillende studies hebben uitgewezen dat vitamine C je huid verlicht. Aardappelen en komkommers zijn rijk aan vitamine C dus kan je een masker maken en het aanbrengen rondom je lichtere huid. Je kan zo'n masker maken door gewoon wat aardappelen of komkommers te mixen. Na 20 tot 30 minuten intrekken kan je het masker er weer afdoen.

6. Terug zonnen

Wat je ook kan doen, is terug een handdoek op het strand leggen en weer genieten. Let wel op dat je niet hetzelfde topje aantrekt. Zorg ervoor dat de witte lijnen zeker onbedekt blijven.

7. Body make-up

Als je helemaal geen tijd hebt kan je naast een zelfbruiner ook make-up op de witte lijnen doen. Je hebt verschillende soorten corrigerende foundations voor je lichaam waarmee je je witte strepen kan camoufleren. Maak je geen zorgen, zo'n body make-up blijft lang genoeg op je lichaam. Let wel op voor vlekken.

8. Onder de zonnebank

Heb je geen tijd of schijnt de zon niet meer? Dan kan je ook eens een keer of twee onder de zonnebank liggen. Weet wel dat de zonnebank niet veilig is en kanker kan verwekken.

Lees meer