Faon Faon fleurt natgeregend Les Ardentes op met dromerige beats en meesterlijke tweestemmigheid

Les Ardentes werd even getroffen door hevig onweer, er moesten zelfs enkele concerten vroegtijdig stopgezet worden. Gelukkig kwamen de dames van Faon Faon ‘to the rescue’ om de natgeregende oevers van de Maas op te vrolijken met dromerige beats, opgewekte ukelele-grooves en hemelse, harmonieuze vocals. Zo klonk Faon Faon op Les Ardentes 2017!

Dat Fanny en Olympia van Faon Faon op het podium compleet henzelf zijn, was al van voor de aanvang van hun concert duidelijk. “Je dois faire pipi”, riep één van de dames in de micro. Tja, wat moet, moet natuurlijk. Daarna bestormden ze het podium in gewaagde, futuristische outfits, die zo gepikt hadden kunnen zijn van een filmset van Star Trek. ‘Twee kwetsbare meisjes’ is wel het laatste label dat je op het eclectisch duo Faon Faon zou plakken. Gewapend met ukelele, keyboards, drum (basdrum, floor en snare) gingen ze Les Ardentes te lijf. We kregen dromerige, Franstalige pop, electro en hiphop op ons bord. Fanny en Olympia bespeelden alle instrumenten zelf, terwijl ze in tweestemmige, technisch hoogstaande harmonie zongen.

Eclectisch met grote 'E'

Niet alleen door de coole pakjes, maar ook door de dromerige muziek en verrassende futuristische effectjes op keyboards kreeg de set van Faon Faon een psychedelische touch. Dramatische passages werden afgewisseld door typische Franse hiphop met een ruig kantje. Dat alles werd nog eens overgoten met een saus van dansbare, old school synthesizer-grooves. Fanny en Olympia trekken zich duidelijk niks aan van genres: ze grabbelen naar believen uit alle uithoeken van de popmuziek alsof ze met een gigantische schep in een snoepwinkel rondlopen. Sommige tracks van Faon Faon zijn erg intiem, onthullend en ontzagwekkend. Het lijken misschien simpele, zachte tunes, maar dit soort muziek vergt heel wat zelfvertrouwen en ervaring. En dat hebben de dames van Faon Faon duidelijk in overvloed. De uitvoering is dan ook nagenoeg perfect. Fanny en Olympia spelen haast op automatische piloot, maar vol passie en overgave.

Magere opkomst, maar artistiek succes

Bij momenten laat Faon Faon de instrumenten vallen en wordt het begeleid door pre-recorded elektronische muziek. Dan komt de zang pas helemaal tot zijn recht. Het is heerlijk wegdromen aan de Maas en de zon komt langzaam weer achter de wolken piepen in Luik. Ook staan Fanny en Olympia niet stil. Ze hebben een uitgebreide choreografie uitgewerkt, wat hun set een surrealistisch kantje geeft.

Toegegeven: de opkomst was redelijk matig na de het hevige onweer in Luik. “Venez ici, il ne faut pas avoir peur”, riepen de dames. Als hondjes gehoorzaamde het publiek en bij de bekendste song Mariel waagden sommige festivalgangers zich al aan een dansje. “Danse, danse, danse”, zeg dat wel!

Zo klonk de rest van de set van Faon Faon op Les Ardentes 2017:

 
 

Lees meer