(H)appy Friday: ook deze week zijn er weer een pak leuke nieuwe apps

Vrijdag, dat is uitkijken naar het weekend. Maar wij gebruiken vrijdag ook om terug te kijken op de week en de leukste nieuwe apps voor jullie te selecteren. Zo kan je de dit weekend die dode uurtjes op het toilet weer met een nieuwe, onbekende app vullen. Deze week: een app om een selfie te nemen in een gewone foto, we gaan op de foto met Spider-Man, een app voor wie gezonder wil gaan leven, een televisiequiz en een absolute pc-klassieker.

1. ClippyCam

© iTunes Apple ClippyCam

Het is grote vakantie en dat betekent op reis gaan. Je kan dat tegenwoordig niet laten voorbijgaan zonder je vrienden van genoeg bewijsmateriaal te voorzien, en dan als het even kan nog het liefst met een selfie. Maar die selfiecamera is vaak een pak minder goed dan je gewone, waardoor dat mooie uitzicht of dat prachtige monument toch niet helemaal zuiver meer is. Wel, daar is nu een oplossing voor.

Met ClippyCam kan je een foto nemen met je gewone camera en (bijna simultaan) eentje met je frontcam. Zo heb je beide foto's in één klap. Je kan ook videootjes toevoegen of een bestaande foto uploaden. En wees gerust, die prachtige foto van, pakweg, de Eiffeltoren wordt ook gewoon zonder de selfie erop bewaard, zo moet je niet meerdere foto's maken om er ook eentje voor in je fotoalbum te hebben.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS

2. Holo

 

Ooit al een foto of een filmpje willen maken met een tijger, een leeuw of, waarom ook niet, met Spider-Man himself? Dan is er maar één adres: Holo (tenzij je even Tom Holland wil inhuren natuurlijk). Holo is een app waarmee je video's kan opnemen en daarna dingen aan kan toevoegen. Het speelt zo op een heel leuke maar toch ook originele manier in op de virtual reality-rage.

Het levert misschien niet de meest zuivere video's op, maar kunnen we daarover zagen als het gratis is? En soms ziet het er een beetje onnozel uit, maar is dat niet net de bedoeling? De makers hebben ook al beloofd om de beschikbare karakters en effecten te blijven aanvullen, wat de app waarschijnlijk betalend zal maken. Maar voorlopig is hij dus nog volledig gratis te verkrijgen.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS & Android

3. adidas All Day

© Google Play adidas All Day

All Day van sportmerk adidas is de zoveelste fitnessapp die je moet helpen met gezonder te leven, maar ze is zo uitgebreid dat we 'm toch wel moesten opnemen in ons lijstje. Je kan er namelijk niet alleen je workout mee plannen, de calorieën die je hebt verbrand en de afstand die je hebt afgelegd bijhouden, je kan ook reminders instellen voor nieuwe workouts. En dat is niet anders. De app stelt voor jou fitnesstrainingen of yogasessies samen, biedt je gezonde recepten aan en geeft je advies over krachttraining, mindfulness en zelfs slaap. Het is dus echt een app voor 'de hele dag'.

De app bevindt zich momenteel nog in de beta-versie, wat wil zeggen dat ze nog niet volledig af is. Er kunnen dus wel nog een paar bugs in zitten, maar dat zorgt er ook wel nog voor dat ie gratis is.

Prijs: gratis - Beschikbaar: iOS & Android

4. Switch

 

We kunnen deze week echt niet om de Switch-app van het gelijknamige één-programma heen. Switch werd dan wel vorige week gelanceerd, toch mocht het niet in dit lijstje ontbreken. De app staat bij de beste nieuwe apps en beste nieuwe games van de hele Google Play Store en werd sinds de launch al tienduizenden keren gedownload. Bedenker Bart Cannaerts zei dat "de Switch Game de Pokémon Go van deze zomer" zal worden, en wij kunnen dat alleen maar beamen. Waan je in het televisieprogramma, test je kennis en wuif die zoveelste loser die je naar huis hebt gespeeld sadistische gedag. Switch wordt waarschijnlijk dé meest verslavende app van deze zomer!

Prijs: gratis - Beschikbaar iOS & Android

5. RollerCoaster Tycoon Classic

© Google Play RollerCoaster Tycoon Classic

Vorige week stelden we jullie met Sonic al een super retrogame voor, en dat is deze week niet anders. De Tycoon-spelletjes zijn voor iedereen uit de nineties verplichte kost geweest. Plots was het iedereen z'n droom om een eigen dierentuin of pretpark te kunnen samenstellen. Atari weet dat retro in is en bracht daarom RollerCoaster Tycoon al een paar keer uit voor Android. Maar door de vele nodige in-app aankopen die er nodig waren, werden die games nooit echt een hit.

Ze lijken nu hun lesje geleerd te hebben, want met RollerCoaster Tycoon Classic krijg je de twee oude RollerCoaster-games gebundeld in één app. Je moet er misschien wel 6,99 euro voor neerleggen, wat niet weinig is voor een app, maar je kan daarna wel zonder in-game aankopen genieten van de hele game. Wij betalen niet snel voor apps, aangezien we ze vaak toch na een paar weken al weer verwijderen, maar voor zo'n klassieker leggen we graag die 6,99 op tafel!

Prijs: 6,99 euro - Beschikbaar: iOS & Android

Lees meer