Aldi 2.0: de winkel wil moderner worden en komt met gekke vernieuwingen

Aldi gaat met geld smijten en 5 miljard euro steken in het opfrissen van de winkel. Door de toenemende concurrentie met Lidl, wil Aldi er alles aan doen om meer klanten aan te trekken. De winkel wil meer omzet en zal dus investeren in bepaalde nieuwigheden die we eerder nog niet zijn tegengekomen in andere supermarkten. 

De Duitse winkelketen zal 5 miljard uitgeven aan het moderniseren van de winkel. Ze willen vooral de winkels aantrekkelijker maken door ze beter te verlichten en meer ruimte te bieden. Een positieve twist in het verhaal van de supermarkt. "Dit plan is het meest ingrijpende in onze geschiedenis", zegt Theo Albrecht junior, de zoon van oprichter Aldi-oprichter Theo Albrecht, aan het Duitse persbureau DPA.

Volgens Aldi heeft het bedrijf nog nooit zo'n grote investering gedaan. De keten heeft gekke plannen met de winkel, maar ze hebben nog geen definitief groen licht gekregen. Aldi heeft drie stichtingen die controles uitvoeren en het zijn zij die nog de goedkeuring moeten geven.

Lidl'ke doen

Aldi wil vooral de winkels gezellig maken. Het bedrijf doet er alles aan om het beter te doen dan concurrent Lidl. Lidl is vorig jaar met een gelijkaardig project begonnen: de keten opende moderne winkels. De eerste 'Lidl of the future' deed in december zijn deuren open in Geel. Het bedrijf heeft gezorgd voor winkels met bredere gangen en grote glazen wanden zodat meer daglicht binnenkomt.

Aldi komt nu ook af met dezelfde plannen. De winkel wil naast licht en ruimte ook nog je was doen en A-merken aanbieden. Als dat niet genoeg is, zullen ze ook eens door een interieurboekje bladeren want het uiterlijk van de winkel wordt ook aangepakt.

Nord en Süd

De Duitse keten Aldi bestaat uit twee bedrijven: Aldi Nord en Aldi Süd. De twee bedrijven zijn actief in de noordelijke en zuidelijke helft van Duitsland. Aldi in ons land valt onder Aldi Nord, samen met andere winkels in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Portugal, Denemarken en Polen. Aldi Süd is dan weer actief in Oostenrijk, Zwitserland, Ierland, Slovenië, Hongarije, de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer