Rive schildert de Maasoevers op Les Ardentes met een palet van postrock en elektronische pop

Rive, een popduo uit Brussel, bracht een experimentele set op Les Ardentes. Hoewel Juliette en Kévin het enkel met keyboards, drum, zang en een beetje gitaar doen, vulden ze de weide voor het Rambla-podium met warme, volle tunes.

Rive geeft zelf aan geïnspireerd te zijn door elektronische acts als Air en Apparat en zweverige rockgroepen als Tame Impala en Son Lux. En dat hoor je in hun muziek. Rive trakteert op een smaakvolle, eclectische hutsepot met hier en daar een snufje postrock, een paar lepels electro, triphop en ambient, (onbewust) overgoten met een chanson-sausje.

De drumpartijen die Rive dragen zijn bombastisch, actief en all over the place. Als Juliette aan de toetsen zit, ontroert ze en zijn er duidelijk klassieke invloeden in haar pianospel te horen. Ook met gitaar scoort Rive. Met haar vindingrijke, atmosferische sound in postrock-stijl schildert Juliette het landschap voor het Rambla-podium met de vloeiende Maasrivier en de bruisende festivalweide.

De muziek van Rive ademt, leidt een eigen leven en zet aan tot denken. Bovendien won de groep al tal van muziekwedstrijden in Franstalig België. Een optreden om over naar huis te schrijven!

 

Lees meer