HBO lost titels en korte inhoud van de eerste drie afleveringen van Game of Thrones en dit kunnen we eruit leren

Nog een week en onze favoriete televisieshow is terug. 'Game of Thrones' begint volgende week zondag aan zijn zevende en voorlaatste seizoen. En alsof we nog niet hard genoeg uitkeken naar volgende week, maakte HBO nu ook de titels van de eerste drie afleveringen bekend, samen met een synopsis. Echt wereldschokkend is het niet. Maar wie tussen de lijnen leest, kan toch al heel wat opmaken. Opgelet voor spoilers, althans, een beetje. 

Dat we deze keer extra lang moesten wachten op een nieuw seizoen, is niet de enige reden dat we meer uitkijken naar het zevende seizoen van Game of Thrones dan de voorbije seizoenen. Een aantal verhaallijnen waar seizoenen aan werd gewerkt, zullen eindelijk samenkomen. Alles komt, zo zeiden showrunners David Benioff en D.B. Weiss, in een stroomversnelling.

En aan de titels van de eerste afleveringen, die HBO gisteren loste, te merken, zal het nog een pak sneller gaan dan verwacht. Opgelet, als je helemaal niet gespoild wil worden, kan je best hier afhaken. Al blijven de spoilers toch nog redelijk beperkt ...

Aflevering 1: 'Dragonstone' - 59 minuten - 16 juli

Dragonstone klinkt echte Game of Thrones-fans natuurlijk bekend in de oren. Het was origineel de zetel van de Targaryen-familie, maar na de opstand van Robert Baratheon werd het aan Stannis geschonken. Die werd echter aan het einde van seizoen vijf door Brienne gedood, dus zit Dragonstone momenteel zonder 'eigenaar'.

De synopsis voor de opener van het zevende seizoen is kort, maar geeft ons al heel veel info: "Jon (Kit Harington) organiseert de defensie van het Noorden. Cersei (Lena Headey) probeert haar kansen op te drijven. En Daenerys (Emilia Clarke) komt terug thuis."

Daenerys zal waarschijnlijk dus weer als eerste Targaryen in een heel lange tijd de troon bestijgen in Dragonstone. Maar daarnaast lijkt de 'grote oorlog' er nu ook echt aan te komen, nu zowel het Noorden als King's Landing zich lijkt te bewapenen.

Aflevering 2: 'Stormborn' - 59 minuten - 23 juli

'Stormborn' verwijst natuurlijk naar Daenerys. Het is een van de vele bijnamen van Dany. Ze werd zo genoemd omdat er tijdens haar geboorte een enorme storm woedde op Dragonstone. En ook nu weer is de korte inhoud van de aflevering niet echt veelzeggend, maar doet het ons toch aan het denken zetten: "Daenerys (Emilia Clarke) krijgt een onverwachte bezoeker. Jon (Kit Harington) krijgt een opstand te verwerken. Tyrion (Peter Dinklage) plant de verovering van Westeros."

Hier begint het interessant te worden. Wie is de onverwachte bezoeker van Daenerys? Wij gokken alvast op Jon Snow. Hij zoekt nog steeds naar een bondgenoot om de White Walkers te kunnen bekampen, en wie beter dan Dany en haar drie draken om dan aan je zijde te hebben?

Dat wordt ook een stuk bevestigd door een aantal foto's die al een tijdje geleden zijn gelost, waarop we Jon en Davos zien vertrekken uit Winterfell. Zijn ze op weg naar Daenerys?

De opstand die Jon te verwerken krijgt, zou er dan weer kunnen komen nadat bekend raakt dat Jon eigenlijk een Targaryen is. Het is dan ook logisch dat vele Noorderlingen niet kunnen leven met een Targaryen op hun troon.

Aflevering 3: 'The Queen's Justice' - 63 minuten - 30 juli

Welke koningin met deze titel bedoeld wordt, is nog onduidelijk. Is het Cersei of Dany? Ook de synopsis maakt ons niets wijzer: "Daenerys (Emilie Clarke) houdt hof. Cersei (Lena Headey) beantwoordt een geschenk. Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) leert uit zijn fouten."

Vooral wat de twee Lannisters in deze aflevering gaan doen, spreekt tot de verbeelding. Over welk geschenk gaat het? Misschien wel de slang die ze opgestuurd kreeg uit Dorne een aantal seizoenen geleden. Myrcella, de dochter van Cersei en Jaime, werd vermoord door Ellaria Sand uit Dorne. Met haar heeft Cersie dus nog wel een eitje te pellen.

We zagen op andere foto's al dat Euron Greyjoy, de oom van Theon, onderweg is naar King's Landing. Zou Cersei misschien een alliantie proberen sluiten met Euron om wraak te nemen op Ellaria? Dat zou dan meteen ook de rol van Jaime verklaren. Die samenwerking zou voor hem misschien wel de stap te ver kunnen betekenen, waardoor hij het voor bekeken houdt en zo "uit zijn fouten leert".

Al is dat allemaal natuurlijk nog wat gokken en is het afwachten tot volgende week zondag om te zien wat er daadwerkelijk staat te gebeuren. Wij kunnen alvast niet meer wachten!

Lees meer