Wakker worden met de kaken van een bruine beer rond je hoofd? Deze jongen overleefde het

Een Amerikaanse man van 19 heeft een berenaanval overleefd tijdens een kampeertripje in de staat Colorado. De beer kon weggejaagd worden en de man raakte als bij wonder alleen maar lichtgewond.

Dylan is 19 en kampeerde als begeleider van een jeugdkamp bij een meer op Glacier View Ranch. Rond 4.00 uur in de ochtend werd hij wakker door een knarsend geluid. Het hoeft niemand te verbazen dat hij zich een ongeluk schrok toen hij doorhad dat een beer met z'n tanden over Dylans hoofd aan het schrapen was.

Aan het dromen

De zwarte beer probeerde om de kampeerder uit zijn slaapzak te trekken en omdat de aanval zo absurd was, dacht Dylan eerst nog dat hij droomde.

"Hij greep me beet en trok aan me. Toen beet hij achter in mijn hoofd en sleepte hij me mee. Het leek eeuwig te duren", zegt Dylan. De jongen bleef ondertussen moedige pogingen ondernemen om de beer weg te jagen door het beest te slaan.

De andere kampbegeleiders werden wakker toen Dylan al drie meter verder was gesleept door de beer. Zij probeerden het dier, met succes, te verjagen.

Kinderen nooit in gevaar

Een woordvoerder van het park benadrukt dat de jongeren die op kamp waren geen fout hebben gemaakt die de beer zou kunnen aangetrokken hebben. "Ze hadden geen eten laten rondslingeren, dus wat die beer heeft gedaan is gevaarlijk gedrag", zegt hij. De woordvoerder voegt er nog aan toe dat ze er alles gaan aan doen om het dier te vinden. "Als het lukt om de beer te vinden, dan gaan we de beer afmaken", zegt hij nog.

Bij een jeugdkamp zijn natuurlijk ook kinderen aanwezig. De groep kinderen is nooit in gevaar geweest, omdat zij binnen slapen. De 12- en 13-jarigen hebben niets van de aanval gemerkt. Het kamp gaat dan ook gewoon door, maar de begeleiders moeten nu ook binnen slapen.

Lees meer