In dit hotel uit The Hangover Part II verbleef Geert Versnick (Open Vld) op kosten van de belastingbetaler

Twee keer per jaar, al vijf jaar lang maakt Geert Versnick (Open Vld) tijdens zijn werkreizen voor de provincie Oost-Vlaanderen in Vietnam en China een tussenstop in Bangkok. De rekening, betaald met belastingsgeld, in Hotel Lebua loopt altijd hoog op, maar hoe luxueus is dat hotel nu precies?

Twee keer per jaar trekt Geert Versnick (Open Vld), gedeputeerde in Oost-Vlaanderen, naar Vietnam en China

om voor het Oost-Vlaamse provinciebestuur "de bevoorrechte relaties onderhouden". Tot daar niet echt iets aan de hand, maar tijdens die reizen houdt hij ook altijd een stop in Bangkok.

Een uitleg voor die reisjes heeft Versnick niet ... en toch worden ze betaald met belastingsgeld. Een blik op Hotel Lebua, het luxehotel waar hij altijd verblijft, toont hoe absurd die snoepreisjes zijn.

The Hangover Part II

Wie een beeld wil krijgen van het hotel, kan best kijken naar de film The Hangover Part II. Het is daar dat Phil, Stu en Alan uiteindelijk belanden na de trouw van Stu. De crew van de film verbleef tijdens de opnames ook in het hotel.

In de Sky Bar in Hotel Lebua, het grootste dakrestaurant in open lucht ter wereld, kan je zelfs een cocktail drinken die vernoemd is naar de film. Een Hangovertini bevat groene thee, Martini Rosso, appelsap, rozemarijn en honing.

Suite met twee slaapkamers

Hotel Lebua in Bangkok won al meermaals prijzen als meest luxueuze hotel ter wereld en heeft op alle websites zoals Booking.com en Tripadvisor topscores.

Versnick verbleef in het hotel bij altijd in een suite met twee slaapkamers aan zo'n 320 euro per nacht, volgens Groen-politicus Riet Gillis. Die suite is zo'n 180 m² groot, heeft twee aparte luxeslaapkamers en zelfs twee baden. Ook zijn maaltijden en roomservices zijn trouwens door de Oost-Vlaamse belastingbetaler betaald.

Groen, dat de zaak ontdekte, vraagt dat Versnick de reizen terugbetaalt en uitleg komt geven. De Open Vld-politicus heeft zelf nog niet gereageerd op de hele zaak.

Lees meer