Luchtverkeer luchthaven Eindhoven tijdje plat door “irriterende stof”, het verkeer zou ondertussen weer opgestart zijn

De verkeerstoren van vliegveld Eindhoven is deze middag ontruimd vanwege een irriterende geur. Het is onduidelijk wat er aan de hand is. Het vliegverkeer werd een tijdje stilgelegd maar zou ondertussen, volgens verschillende bronnen, weer opgestart zijn.

Personeel in de verkeerstoren merkte deze middag een 'penetrante lucht' op. De toren is daarop uit voorzorg ontruimd. De brandweer verrichte metingen om te onderzoeken om wat voor stof het gaat, maar meldt nu dat het ook na verschillende controles niets gevonden heeft.

Om 12.50 uur vertrokken en landden de laatste vluchten. De vluchten die daarna aan zouden komen, zijn omgeleid.

De luchtverkeersleiding is in tussentijd overgedragen aan het commandocentrum van de Koninklijke Luchtmacht in Nieuw Milligen.

Vluchten omgeleid

Een vlucht uit Barcelona die om 13.55 uur zou landen, wordt omgeleid. Vanmiddag zouden er voor 15 uur nog vluchten landen uit Faro, Skopje, Belgrado, Timisoara, Kaunas, Kwakow en Dublin.

De vlucht naar Napels van 12.45 uur staat al meer dan een uur op het platform stil. Dat meldde een inzittende aan het Eindhovens Dagblad. Om 14u45 zou het vliegtuig toch aanstalten zijn beginnen maken om te vertrekken.

Het is nu nog onduidelijk wanneer de vluchten naar Warschau, Valencia, Nice, Porto en meerdere bestemmingen vertrekken. Momenteel staan zeven toestellen aan de grond.

Volgens meerdere bronnen zou het vliegverkeer ondertussen weer opgestart zijn. Verschillende vluchten van Wizz Air en Transavia maakten zich rond 14u40 weer klaar om te vertrekken. Er zou omstreeks 14u45 ook weer een toestel geland zijn.