Zo redde een slimme speaker het leven van een vrouw en haar dochter

Een slimme speaker zoals Google Home of Amazon Echo heeft het leven gered van een vrouw en haar dochter die bedreigd werden in hun huis. Het toestel belde de hulpdiensten waardoor die op tijd waren voor het geweld escaleerde.

In de Amerikaanse staat New Mexico kreeg Eduardo Barros het aan de stok met zijn vriendin. Volgens het politierapport was hij gewapend, viel hij zijn vriendin fysiek aan en dreigde hij haar te vermoorden. Op een bepaald moment vroeg Barros aan zijn vriendin "Did you call the sherrifs", iets wat de speaker in huis interpreteerde als een noodoproep.

Het nabijgelegen politiestation nam de oproep direct ernstig en stuurde een ploeg ter plaatse. Zij konden net op tijd de vrouw en haar dochter redden van de gewelddadige Barros. Een crisisteam en een SWAT-team hebben Eduardo Barros gearresteerd en hij zit nu in voorhechtenis.

Per ongeluk

"Het onverwachte gebruik van deze nieuwe technologie heeft mogelijks een leven gered", zegt Bernalillo County Sheriff Manuel Gonzales III aan ABC News.

Een slimme speaker kan dus zowaar levens redden, maar het kan ook t behulpzaam zijn. Zo staat de Amazon Echo er bekend om om heel makkelijk signalen over te nemen als een bevel. Als er bijvoorbeeld op tv een oproep wordt gedaan om een brand te blussen, kan het zijn dat de brandweer plots voor je deur staat en je de kosten voor een onnodige interventie mag betalen. En als er te veel van zo'n onnodige interventies zouden plaatsvinden, dan zou het zelfs kunnen dat een slimme speaker levens gaat kosten, omdat de politie dan misschien een echte oproep te laat zou kunnen behandelen.

Lees meer