Norah Jones bracht vredige rust op de vierde dag van Gent Jazz

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Het was al van 2012 geleden dat Norah Jones nog eens in België was geweest, en dus waren ze op Gent Jazz maar wat blij met haar aankondiging. Natuurlijk liep de tent in Gent broeierig vol. De zwarte sierlijke vleugelpiano van Yamaha stond al op haar te wachten en het wachten werd beloond van zodra miss Norah Jones plaatsnam.

Meteen wiegde ze ons met haar vingerspel en haar zoetgevooisde stem in slaap - en dit is een compliment! - met kleine en schattige liedjes als I've Got To See You Again, Out On The Road, Don't Be Denied en Those Sweet Words. Met Sinking Soon kwam er zelfs een streepje blues piepen op de setlist en wanneer het uptempo Chasing Pirates voorbij kwam uit het album 'The Fall' uit 2009 was het eindelijk gedaan met chillen.

Dat was maar voor even, want Sunrise deed ons dromen van een nieuwe dag. Eens die nieuwe dag binnengetreden wisten we niet eens meer of Don't Know Why nu eigenlijk wel op de setlist had gestaan, zo hypnotiserend was het bij momenten. Het zegt alles over het oeuvre dat Jones sindsdien bij elkaar heeft geschreven.

9 Grammy's

Maar liefst 9 Grammy Awards heeft Norah Jones thuis op haar schouw staan en de teller van het aantal verkochte albums staat momenteel op 45 miljoen. Nogmaals: het is geen kleine vis die ze bij Gent Jazz hebben binnengehaald. Het was zelfs de tweede keer dat Norah Jones hier passeerde, want enkele jaren geleden was ze hier ook al een keer.

Wanneer Jones klaar is met haar set zit dag vier van Gent Jazz erop en dat terwijl het buiten nog volop licht is. Sommige blijken toch mooiere of meer beklijvende herinneringen aan de vorige passage van Norah, zoals de presentator van ‘Jazz Rules Radio’ Dirk Roels van Urgent FM.

Het werd alleszins een soulvolle avond. Jammer genoeg is er voor al die opgewarmde en glunderende koppeltjes geen camping op dit festival. Dan maar snel huiswaarts.

Lees meer