Yes! Een paniek-knop voor als je weer eens een shady app hebt gedownload

Oké, we geven het toe, zelfs wij zijn al eens gevallen voor een of ander vreemde link die de allerbeste app voor alles lijkt te zijn. Om vervolgens je scherm over te nemen en je achter te laten met een geblokkeerde smartphone. Maar nu ontwikkelde Google dus een soort exit-knop voor als het weer zover is.

Volgens techwebsite Bleeping Computer, heeft Google een panic-button ontwikkeld die smartphonegebruikers toelaat om vervelende apps te ontvluchten, zodra je door hebt dat er iets mis is. Die knop zou er op Android 7.1 bijkomen.

Hier is hoe het werkt: zodra je door hebt dat de app je telefoon probeert over te nemen, duw je vier keer snel na elkaar op de knop en Android verlaat dan meteen alle apps. De escape-knop voor smartphones dus, handig!

Easy hack

En het zou ook wel nodig kunnen zijn: vorige april ontdekten een groep onderzoekers dat honderden apps in de Play Store een foutje hadden, waardoor hackers op je telefoon konden binnendringen. En als we moeten voortgaan op het verleden, is het niet de laatste keer dat onze privacy in gevaar is.

Voor alle duidelijkheid: de feature bestaat momenteel nog niet. 't Is te zeggen, de mogelijkheid om 'm online te zetten, bestaat wel al, maar Google moet nog beslissen om dat ook effectief te doen. Wachten op Android 7.1 moeten we alleszins wél.

Lees meer