LG lanceert goedkopere smartphone Q6 zonder randen

De nieuwste trend in smartphoneland is om toestellen op de markt te brengen die bijna geen randen meer hebben rond het scherm. Jammer genoeg is dat momenteel voornamelijk weggelegd voor de duurdere modellen. Daar komt nu verandering in met de LG Q6, het eerste goedkopere toestel van een van de bekendere merken zonder randen.

Enkele weken geleden stelde LG zijn G6 voor, een toestel van 499 euro dat de concurrentie moet aangaan met de toptoestellen. Dat model krijgt met de Q6 nu een klein broertje. Een exacte prijs is nog niet bekend, maar LG loste wel al specificaties.

De Q6 krijgt een scherm van 5,4 inch en een verhouding van 18:9. Vooraan is er een camera van 5 megapixels en achteraan van 13. De smartphone heeft wel geen vingerprintscanner, iets wat de G6 wel heeft. Ontgrendelen kan je wel met gezichtsherkenning doen door naar de frontcamera te kijken.

Opvallend is ook de grote batterij van 3000 mAh. Qua geheugen zijn er meerdere modellen. De gewone Q6 krijgt 32 GB, de goedkopere Q6a krijgt 16 GB en de duurdere Q6+ 64 GB. De toestellen zouden volgende maand te koop zijn, al is er nog geen precieze lanceringsdatum.

Bekijk de reclamespot:

 

Lees meer