Goed nieuws over het tweede seizoen van Riverdale: er komen véél meer afleveringen

Er is goed nieuws voor wie het eerste seizoen van 'Riverdale' te kort vond. De makers van de reeks hebben begrepen dat 13 afleveringen niet genoeg zijn en daarom zal het tweede seizoen uit 22 afleveringen bestaan. Het nieuws lekte via KJ Apa's Instagram-account en een Tweet van Archie Comics. 

Veel fans waren teleurgesteld over het korte eerste seizoen van Riverdale. In 13 afleveringen werd ontzettend veel info gegeven over de tientallen high school-personages, hun ouders, het verleden van de kleine stad en de duistere kantjes ervan. Pas helemaal op het einde van het seizoen werd duidelijk hoe Jason Blossom in de eerste aflevering stierf. Seizoen twee belooft nog grimmiger te worden en dat in 22 afleveringen.

"21 more to go"

Het nieuws lekte via het Twitter-account van 'Archie Comics', de strip waarop de reeks gebaseerd is. "De eerste aflevering van #Riverdale Seizoen 2 is gefilmd. 21 afleveringen te gaan!" Bij de tweet staat ook een foto van Pop's Diner, het restaurant waar het eerste seizoen eindigde. Fred Andrews, de vader van Archie werd er neergeschoten. Of hij nog leeft en wie het schot loste, zullen we hopelijk te weten komen in het tweede seizoen. Dat het nieuwe seizoen daar meteen zal starten, werd gehint in een Instagram-post van KJ Apa, de acteur die Archie Andrews vertolkt.

Op de foto waar hij naast de regisseur poseert, draagt Apa niet veel meer dan een verband aan zijn rechterhand. Dat verband zagen we al in de finale van het eerste seizoen. Archie verwondde zijn hand toen hij Cheryl Blossom probeerde redden uit een bevroren rivier. Het nieuwe bloed is mogelijks dat van zijn vader die werd neergeschoten in Pop's. Onder de foto schrijft hij net als in de tweet van Archie Comics "21 left to go".

Als Netflix opnieuw wekelijks afleveringen zal uitzenden zoals ze dat deden met het eerste seizoen, zullen we dus tot in de lente van 2018 van Riverdale kunnen genieten. Het nieuwe seizoen start op 11 oktober.

Zoo.text

Lees meer