Wat je favoriete pasta over jou vertelt

Er gaat niks boven een heerlijk bord dampende pasta, of dat nu een hete lasagne uit de oven is of een simpele spaghetti alla carbonara. Toch heeft iedereen wel een favoriet pastagerecht. Je weet wel: die ene schotel die je dagelijks zou kunnen eten. En dat vertelt ook iets over jouw persoonlijkheid. Dus zeg het eens: wat is jouw lievelingspasta?

1. Spaghetti bolognese

Aah, jij kiest voor de klassieker. Het is duidelijk dat je van tradities houdt. Een gezellig familieavondje met veel gebabbel en lekker eten, een wekelijkse girls' night met je besties of een partijtje voetbal met je maten? Je zou het niet kunnen missen. Ook ben jij iemand die nogal nostalgisch kan zijn. Je kindertijd vond je de max en stiekem wil je nooit 'groot worden'. En gelijk heb je!

2. Pasta pesto

Of je nu graag vlees eet of niet, jij houdt wel van dit vegetarische gerecht. Bovendien gaat er voor jou niks boven een heerlijk dagje in 'het groen', buiten in de natuur. Een flinke boswandeling of een frisse neus halen aan zee, als natuurmens doe je niks liever.

3. Spaghetti alla carbonara

Spekjes, een beetje kaas, een ei en flink wat peper. Meer heb jij niet nodig om gelukkig én voldaan te zijn. Je geniet dan ook van de kleine dingen in het leven. Bovendien weet je evengoed dat die kleine dingen niet duur hoeven te zijn. Gewoon gezellig met vrienden wat bijkletsen of met je lief relaxen in het zonnetje, voor jou bestaat er geen beter gevoel. Al mag er af en toe wel eens een scheutje room bij ;-).

4. Pasta alla vongole

Hmm, een lekkere pasta met venusschelpjes is écht jouw ding. Het is snel klaar en dat komt voor jou perfect uit. Je bent dan ook iemand die het constant heel druk heeft en liever niet te veel tijd in de keuken verliest. Toch wil je zeker zijn dat je niet zomaar het eerste het beste krijgt voorgeschoteld. Want jij gaat voor kwaliteit.

5. Pasta alla puttanesca

Als je van een bordje pasta alla puttanesca houdt, dan ben jij een heel creatief iemand. Je hebt vaak de zotste ideeën en hebt niet veel nodig om die te realiseren. Bovendien ben je supersociaal, kan je met ontzettend veel mensen goed overweg en pas je je snel en gemakkelijk aan elke situatie aan. Je hebt dan ook een grote vriendengroep die steeds op jou kan rekenen.

6. Penne all'arrabiatta

Jij bent zoals de kleine rode pepertjes in dit gerecht: lekker vurig. Je bent een passioneel iemand die houdt van wat spanning en avontuur. Je hebt een (bijna) Italiaans temperament en dat mag iedereen gerust weten. Als iets je niet aanstaat, zal dat snel duidelijk zijn. Maar eens je volledig achter iets of iemand staat, ga je er ook voor de volle 200 procent voor. Houden zo!

7. Lasagne

Of je nu gaat voor een traditionele lasagne met vlees of een groentelasagne of een schotel met zalm en spinazie, je zou dit gerecht voor geen geld in de wereld kunnen missen. Je bent dan ook iemand die enorm gehecht is aan bepaalde dingen, maar vooral aan familie en vrienden. Zij betekenen alles voor jou. Bovendien heb je ontzettend veel geduld en kan je met verschillende persoonlijkheden om.

8. Macaroni met kaas (en hesp)

Jij bent een echte globetrotter. Je trekt er graag op uit en staat open voor het ontdekken van verschillende culturen. Net zoals deze pasta niet alleen Italiaanse roots, maar ook Britse, Amerikaanse en Canadese invloeden heeft, ben je iemand die van variatie houdt. Jij gaat elke uitdaging aan en bent steeds op zoek naar een nieuw avontuur.

9. Pasta quatro formaggi

Da's duidelijk: jij bent een echte cheese lover. Zonder kaas komt er voor jou geen eten op tafel. Daarom is deze pasta quatro formaggi dan ook de hemel op aarde. Je komt er graag voor uit dat jouw liefde voor kaas eeuwig is, net zoals de liefde voor je familie en vrienden. Zij betekenen heel erg veel voor jou en komen altijd op de eerste plaats. Bovendien maak jij graag nieuwe vrienden en ben je ook degene die op elk feest een praatje maakt met onbekenden. Je weet maar nooit of die vreemde misschien jouw next BFF of lover kan zijn ;-).

10. Cannelloni

Cannelloni is een ideale ovenschotel voor zowel vegetariërs als voor mensen die niet zonder hun stukje vlees kunnen. Je kan het gerecht dan ook op verschillende manieren klaarmaken. Als dit jouw lievelingspasta is, dan ben jij iemand die oog heeft voor detail. Je gaat steeds heel precies te werk en je hebt een perfectionistisch kantje. En dat mag, want het maakt jou uniek!

11. Gevulde pastakussentjes, zoals tortellini en ravioli

Jij houdt van inhoud. Zelf heb je een heel uitgesproken en veelzijdig karakter. Je omringt je dan ook het liefst met mensen die niet verlegen zijn en geen blad voor de mond nemen. Anderen weten maar al te goed wat ze aan jou hebben. Als je een mening hebt, zal iedereen die kennen of ze het er nu mee eens zijn of niet.

12. Pasta alla napoletana

Je bent een echt zonnetje in huis. Er gaat geen dag voorbij of je hebt je breedste glimlach opgezet. Jouw enthousiast karakter werkt trouwens zeer aanstekelijk. Je houdt heel veel van de zomer en daarbij is niet alleen gezelligheid het belangrijkste ingrediënt, maar ook lekker sappige tomaten ;-).

13. Pasta all’amatriciana

Deze pasta heeft een zeer speciaal ingrediënt: varkenswangen. Maar voor jou is dat niet zo bijzonder, want jij durft ontzettend veel aan. Bungeejumpen? Zwemmen met haaien? Een vulkaan beklimmen? Voor jou is geen enkele uitdaging teveel. Je gaat er dan ook volledig voor en laat niets of niemand je tegenhouden. Je vindt het trouwens geweldig dat je een beetje anders bent dan anderen. En da's helemaal prima!

14. Pasta Alfredo

Jouw levensmotto is 'keep it simple'. Net zoals je voor een goede pasta Alfredo enkel wat boter en Parmezaanse kaas nodig hebt, houd jij het graag easy in het leven. Voor jou geen ingewikkelde drama's of moeilijke berekeningen. Je houdt van eenvoud en dat valt op in alles wat je doet en in elke keuze die je maakt. Voor jou is the easy way always the best way. En daar is niks mis mee!

15. Gnocchi

Als gnocchi lover heb je een zeer zachtaardig karakter. Je helpt graag anderen, maar hoeft daarvoor zeker niet in de spotlights te staan. Je bent ook supergastvrij en vindt het heerlijk om vrienden of familie bij je thuis te ontvangen en hen de lekkerste gerechten voor te schotelen. Wees maar zeker dat ze dat enorm appreciëren en dat je ook voor hen superbelangrijk en onmisbaar bent.

Pasta = heaven on earth! Een wereld zonder pasta zou gewoon niet kunnen draaien. Heb jij nu ook zo ontzettend veel zin in een bord vol spaghetti, gnocchi of penne? Check dan zeker de website van Albert Heijn en ontdek de lekkerste pastagerechten die bovendien supersnel klaar zijn. Smakelijk!

Lees meer