Lichtjes erover? Instagram-kits voor je foodporn op restaurant zijn nu een ding

We snappen het: als je net  een er fantastisch uitziend bord voor je neus krijgt, dan wil je dat liefst asap op instagram gooien. Maar soms zijn alle filters van de wereld niet genoeg om de realiteit waar te maken en dan heb je wat extra tools nodig. En in restaurant Dirty Bones in het Verenigd Koninkrijk voorzien ze exact dat.

Het licht zit verkeerd, het groen komt er niet mooi uit, die leisteen ziet er maar grijzig uit: #foodporn-lovers weten wat een miserie het kan zijn om je perfecte bord op foto te krijgen. Je kan natuurlijk moeilijk overal al je attributen mee naartoe nemen, maar ben je zonder de perfecte insta écht in dat fancy restaurant geweest?

Om dat soort dilemma's te voorkomen voorziet de Londense tak van Britse restaurantketen Dirty Bones een instagramkit voor elke klant. In die kit vind je een draagbare LED-lamp, een lader voor een aantal toestellen, een clip-on extra groothoeklens, een statief en een selfie-stick. Daarmee zijn ze niet het eerste restaurant, maar wel de eerste keten die dat doet.

Krijgen we binnenkort bij elk bezoekje aan Paul's Boutique of Amadeus binnenkort ook een selfie-kit? Misschien wel, en dan merk je dat ongetwijfeld al bij binnenkomst, wanneer iedereen in doodse stilte de ideale foto aan het nemen is. Toch maar weer tijd voor epische groepsfoto's?